Mazda Heroes Corona COVID19 hjælp
© Mazda

Mazda donerer 50 sportsvogne til pandemiens krigere

Mærket forærer en speciel version af MX-5 til 50 personer, der har gjort en stor forskel under corona-krisen

21. december 2020 af Frederik Hauschildt

Mazda Heroes

Mazda I USA har fundet på en alternativ måde at takke dem, der har gjort noget ekstraordinært af egen fri vilje under coronakrisen. De leverer nemlig i øjeblikket Mazda MX-5'ere til de 50 af de personer, der var uselviske nok til at blive nomineret som Mazda-helt.

På mazda.com findes nu en række videoer, der beskriver, hvad nogle af heltene har gjort. 

Størrelserne på de nomineredes indsatser varierer: Én lærer omdannede stuen til en visir-fabrik, mens en anden, mere stædig lærer, sikrede elevers undervisning ved selv at levere lektier. 

Mazda Heroes Corona COVID19 hjælp

Mazda Heroes-vinder Jason Erdreich

© Mazda

Skolelærer laver visir-fabrik

Én af dem, der har haft fornøjelsen af at modtage en baghjulstrukken sportsvogn, er Jason Erdreich. Han blev nomineret til prisen af hans kone, der så ham gøre noget så uselvisk, som at omdanne stuen til en 3D-printer-fabrik, der producerede visirer.

Jason Erdreich var selv en lærer, og underviste blandt andet i 3D print. Han vidste præcist, hvad han skulle gøre, da han lærte om manglen på visirer. Jason lånte omkring 15 printere fra hans skole, og gav sig ellers til at printe. Han lærte også både elever og lærere, hvordan de selv kunne printe, og det kom der visirer ud af.

Jason er desuden den perfekte modtager af en helt ny MX-5: Han har nemlig allerede en MX-5 i første generation stående i sin indkørsel.

Mazda Heroes Corona COVID19 hjælp
© Mazda

Mazda fylder rundt!

Bilen, der leveres, er en speciel udgave af bilen, der skal fejre Mazdas 100 år som bilfabrikant. MX-5 Miata 100th Anniversary Special Edition er det fulde navn på den bil, Mazda udlover til heltene. Forskellene er visuelle, og består blandt andet i en unik farvekombination, og et specielt logo, der figurerer indenfor i bilen.

Farvekombinationen er inspireret af Mazda R360 fra 1960, der også kunne fås i samme bemaling. Bilen havde en totaktsmotor på bare 360cc, men var alligevel med til at kickstarte Mazdas bilafdeling i mange år frem.

Hele Mazdas line-up figurerer på Mazdas egen hjemmeside i 100-års udgave, og udover MX-5, får MX-30 også det samme, røde tag, som R360. Vi modtager desværre ikke disse specielle udgaver i Danmark.

Mazda Heroes Corona COVID19 hjælp
© Mazda

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...