Mazda CX-5 får modelprogram opdatering 2021


© Mazda

Mazdas storsællert opdateres: Mere udstyr, lavere pris

Mazda giver CX-5 en opdatering, der forsøger at hive 2017-bilen med ind i 2021. Det inkluderer en ny skærm og en opdatering af standardudstyrslisten.

10. februar 2021 af Frederik Hauschildt

Opdateret standardudstyr

Kigger du på listen over standardudstyr på den opdaterede CX-5, er opdateringen tydelig: Indstigningsvarianten Sense tilbyder nu vognbaneassistent, blindvinkelsalarm og automatisk nedblænding og understøtter både Android Auto og Apple CarPlay. CX-5 er også nedsat, og koster fra 300.000 kr.

Sky-varianten, som er ét skridt op, starter på 315.000 kr., og tilføjer Head-up display, en elektrisk bagklap og et 360-graders kamera. Springet til Cosmo er længst på 25.000 kr., men måske også det værd: Pengene går nemlig til ventilerede, elektrisk-justerbare lædersæder, adaptiv fartpilot og et BOSE lydsystem.

Mazda CX-5 får modelprogram opdatering 2021
© Mazda

Nyt i motorrummet

CX-5 er udstyret med SkyActiv-G motoren, uden turbolader. Lanceringen i 2017 tilbød 2,0-motoren med 165 hk, og var man tørstig efter mere, lancerede Mazda 2,5-liters-varianten kort tid efter. Herfra har man i Danmark kunnet følge med, når Mazda på det amerikanske marked spændte turboladere og kompressorer på deres motorer. Man har dog aldrig kunnet få motoren på det danske marked.

Desværre ser det ud til at fortsætte sådan, for opdateringen indeholder ingen turbolader. Motorkataloget er dog blevet opdateret: Udover SkyActiv-G motorerne på 2,0 og 2,5 liter, fås Mazdas 2,2 liters dieselmotor nu også med forhjulstræk, i stedet for kun firehjulstræk. Det er en mindre forskel, der lover bedre brændstoføkonomi og mindre vægt til den store SUV.

Benzindrivlinerne har også fået det, Mazda kalder en 'optimering': Gearskift og motorrespons bør føles mærkbart hurtigere, og det kan umuligt skade Mazda CX-5's omdømme som sportslig SUV. Mazda siger også, at det skulle give bedre benzinøkonomi, og det kan heller ikke påklages.

Mazda CX-5 får modelprogram opdatering 2021
© Mazda

Mazda med ny skærm

Udover det nævnte udstyr har Mazda også opdateret infotainment-systemet i bilen. Mazda er blevet på samme spor som hidtil, og selvom skærmen er vokset til 10,25", er den stadig lille, set i forhold til for eksempel en Hyundai Tucson

Systemet er dog blevet mere voksent: Det kan nu gøre brug af Mazdas Connect-feature. Ligesom hos blandt andre Ford og Tesla, kan nye CX-5'ere forbindes til en app, hvorfra bilens status kan overværes.

Mazda CX-5 får modelprogram opdatering 2021
© Mazda

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...