Danske priser på den selvsikre Mazda CX-30

Bil Magasinet har allerede rost den nye Mazda CX-30, som følger flot i hjulsporene af Mazda 3. Nu er der kommet danske priser på hele modelprogrammet. Se dem her

22. juli 2019 af Frederik T. Frey

Den nye Mazda CX-30 introduceres til priser fra 275.000 kr., når salget begynder i Danmark i september 2019. Til at begynde med vil to forskellige motorer være tilgængelige; En 2.0-liters Skyactiv-G benzinmotor med 122 hk og en 1.8-liters Skyactiv-D dieselmotor med 116 hk. I november 2019 udvides modelprogrammet med dennye Skyactiv-X benzinmotor med 180 hk.

CX-30 i tre udstyrsniveauer

Laveste udstyrsniveau hedder Sense. Her er som standard head-up-display i forruden, navigation, full LED-forlygter (nær- og fjernlys), delvis digital instrumentering, adaptiv fartpilot, Apple CarPlay, infotainmentsystem med 8,8” split skærm. Hertil kommer et næsten komplet sikkerhedsudstyr med blandt andet automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, vejbaneassistent, blindvinkelalarm, fjernlysassistent og skiltegenkendelse.

Det næste udstyrsniveau er døbt Sky. Når man hopper et niveau op, får man udover udstyret i SKY og en lektrisk betjent bagklap, 18” aluminiumsfælge, nøglefri adgang, bakkamera og varme i rattet.

Det højeste udstyrsniveau er Cosmo. Mazda CX-30 Cosmo har også sort læderindtræk, elektrisk indstilleligt førersæde, et Bose Sound System med 12 højttalere og et 360° kamera.

Alle versioner af Mazda CX-30 med Skyactiv-X-motoren er derudover som standard udstyret med adaptive full LED-forlygter, mørktonede bageste sideruder og bagrude, B-stolpebeklædning i sort piano-lak og rammeløst bakspejl.

Danske priser på Mazda CX-30

Mazda CX-30 Skyactiv-G 2,0 liter (122 hk)

SENSE: 275.000 kr.

SKY: 289.000 kr.

COSMO: 314.000 kr.

Mazda CX-30 Skyactiv-D 1,8 liter (116 hk)

SKY: 301.000 kr.

COSMO: 326.000 kr.

Mazda CX-30 Skyactiv-X 2,0 liter (180 hk)

SKY: 322.000 kr.

COSMO: 347.000 kr.

Væsentligt ekstraudstyr:

6-trins automatgear: 22.000 kr.

Firehjulstræk til Skyactiv-D og Skyactiv-X: 35.000 kr. 

Mazda CX-30 Skyactiv-X kommer til november

Fra november 2019 kan Mazda CX-30 leveres med den revolutionerende Skyactiv-X-benzinmotor med 180 hk. Indtil da kan man vælge mellem en 2-liters benzinmotor, Skyactiv-G, med 122 hk og en 1.8-liters dieselmotor, Skyactiv-D, med 116 hk. 

De kan alle kombineres med en 6-trins manuel eller 6-trins automatisk gearkasse. Benzinmotorerne er udstyret med cylinderdeaktivering og et mildhybrid-system, der assisterer motoren i visse situationer og giver en næsten umærkelig genstart af motoren, når stop-/startsystemet er i funktion.

Nedenfor kan du læse Bil Magasinets første test af Mazda CX-30 

Hvor præsenteres Mazda CX-30?

Den høje japaner møder asfalten i et bjergklædt område tæt på Frankfurt i Tyskland kaldet Taunus.

Hvad er nyt?

CX-30 er en ny model, der deler meget mekanisk og teknologisk med den vellykkede model 3. CX-30 er en lille SUV eller crossover om man vil, der maser sig ind i japanernes modelprogram mellem den mindre CX-3 og den større CX-5. Med slægtskabet til Mazda 3 følger flotte mængder af udstyr – også som standard. Alle danske CX-30’ere har bl.a. adaptiv fartpilot, LED-forlygter, head up-display, nødbremse med fodgængergenkendelse samt Apple CarPlay og DAB-radio. 

Mazda CX-30 har store mængder plastik på skærmkasser og dørsider.

Variant- og versionprogrammet bliver omfattende, da CX-30 vil kunne fås med tre udstyrsniveauer og udover motorvalget, der ved lanceringen består af enten diesel eller benzinmotor, skal der også tages stilling til, om crossoveren skal have manuel eller automatisk gearkasse, ligesom firehjulstræk bliver en mulighed på udvalgte motorer. Senere tilstøder Skyactiv X-motoren, der er en benzinsugemotor, som fortsat bruger  gnisten fra et tændrør til at skabe eksplosionen i cylinderen, men en ny tilgang til højkompression, inspireret af konstruktionen i en dieselmotor, sikrer en mere ensartet forbrænding og dermed en bedre udnyttelse af brændstoffets energi.

Hvordan føles den at køre?

CX-30 er solidt plantet på asfalten og kører uden slinger. Samtidig er styretøjet godt vægtet, og selv om CX-30 aldrig føles nervøs, er den kompakte SUV velkørende og smidig.

En længere udredning af Mazda CX-30's køreegenskaber kan læses i et kommende nummer af Bil Magasinet.

Kabinen byder på meget standardudstyr bl.a. head up-display.

Hvem er konkurrenterne?

Klassen af kompakte SUV'er eller crossovers er enorm – og lidt skæv. Ikke alle biler matcher hinanden mht. plads, rummelighed, kræfter, udstyr og pris. Men både VW T-Roc, Peugeot 3008 og Nissan Qashqai kan betragtes som konkurrenter. I en sammenligning på papiret har Mazda'en et stort fokus på udstyr, lækre materialer og fin mekanik – hvor den kan se udfordret ud ift. konkurrenterne, er bl.a. på frapriser og rummelighed.

Hvornår lanceres Mazda CX-30?

Bilen der skal gøre CX-3 og CX-5 selskab er i Danmark til efteråret med priser fra 275.000 kr. for en variant med 122 benzinhestekræfter og den flotte mængde standardudstyr beskrevet i afsnittet "Hvad er nyt?".

Mazda CX-30 er i Danmark til efteråret med priser fra 275.000 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...