Mazda 3 hatchback 2019 forende
Mazda 3 hatchback

Danske priser på Mazda 3 med ny form for benzinmotor

Mazda 3 fås fra oktober med en ny motortype, der kombinerer det bedste fra benzin- og dieselmotoren

4. juli 2019 af Bil Magasinet


Mazda offentliggør prisen på Mazda 3 med den nye Skyactiv-X motor, der kan leveres fra oktober 2019. Prisen starter ved 300.000 kr., og for de penge får man en Mazda 3 SKYACTIV X 2.0 som sedan eller hatchback med det mellemste udstyrsniveau kaldet SKY.

Standardudstyret omfatter adaptiv fartpilot, full LED-forlygter, navigation, headup-display i forruden og en lang række avancerede sikkerhedsfunktioner.

Alle versioner af Mazda 3 med Skyactiv X-motoren har herudover adaptive full LED-forlygter, tonede bageste sideruder og bagrude, b-stolpe i piano black og rammeløst bakspejl.

Det bedste fra diesel- og benzinmotoren

Den 4-cylindrede benzinmotor på 2,0 liter yder 180 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 224 Nm.

Den er baseret på en ny teknologi med betegnelsen "Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI). 

Benzinmotoren bruger fortsat gnisten fra et tændrør til at skabe eksplosionen i cylinderen, men en ny tilgang til højkompression sikrer en mere ensartet forbrænding og dermed en bedre udnyttelse af brændstoffets energi.   

Resultatet er ideelt set en motor, der er omdrejningsvillig og støjsvag som en benzinmotor, og kraftfuld og økonomisk som en dieselmotor.

Det skriver Bil Magasinet om Mazda 3

Efter den internationale pressepræsentation i februar 2019 skrev Bil Magasinets Jacob Dalby:

"Materialerne er i en kvalitet vi har lyst til at røre ved, og knapperne har dén der tyngde, der er behagelig at betjene. Og så er der sæderne og siddepositionen, der har fået en omgang kærlighed: Sæderne i sig selv er behagelige og støtter de rigtige steder, men de er også placeret, så at alt er indenfor rækkevidde. 

Kabinen er et behageligt sted at befinde sig med et minimum af støj og ergonomi i top. 

Lidt aldrende motorkoncept 

Behagelig kan også definere motorerne. Specielt benzinmotoren er til den bløde side, der trods sine 122 hk og mildhybrid-system skal have mange omdrejninger, før der sker lidt. 

Benzinmotoren kan virke en smule aldrende sammenlignet med turbobenzinmotorerne i konkurrenterne. 

Lidt mere skub føles der i dieselmotoren, der nyder godt af sit højere moment, hvor der ikke skal helt så mange omdrejninger til. 

Begge motorer er koblet til en sekstrins manuel gearkasse, som fungerer præcist. Er du mere til automatgear, som også har paler bag rattet til at skifte manuelt, fås det for 22.000 ekstra til både benzin og diesel. Metallak er ekstraudstyr til mellem 6500 og 8500 kr. 

Senere på året præsenterer Mazda en ny motorvariant, der kombinerer diesel og benzinteknologi. Målet er at levere en benzinmotor med omkring 180 hk, der har moment og forbrug som en dieselmotor."

Mazda 3 hatchback 2019 grå bagende bagfra

Mazda 3 fås som 5-dørs hatchback eller 4-dørs sedan. Modellen blev lanceret i Danmark i marts 2019.

Priserne begynder ved 255.000 kr.

Skal der stå en Mazda 3 i din indkørsel, skal du som minimum have 255.000 kr. op af lommen. Billigste Mazda 3 er en 2-liters benzinvariant uden turbo, der yder 122 hk, og har 6-trins manuel gearkasse. Prisen på de 255.000 kr. er gældende uanset, om man vælger sedan- eller hatchback-karrosse.

Der er også en dieselvariant på programmet. Skyactiv-D har en motor på 1,8 liter, 116 hk, 6-trins manuel gearkasse og en frapris på 279.000 kr.

Se priser her:

Mazda 3 hatchback 2019 kabine læderrat interiør navigation

Navigation og head up-display er standard på Mazda 3 i Danmark.

Tre udstyrsniveauer på Mazda 3

Sense er laveste trin med navigation, LED-forlygter, Apple CarPlay, 16”alufælge, lys- og regnsensor samt head up-display i forruden. Sikkerheden omfatter adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse med genkendelse af fodgængere, linjevogter, blindvinkelalarm, fjernlysassistent og skiltegenkendelse.

Sky tilføjer 18" fælge, varme i vinduesviskerne, bakkamera, varme i rattet samt 2-zoners klimaanlæg.

Cosmo har herudover blandt andet advarsel ved trafik fra sideveje, ellædersæder og musikanlæg fra Bose.

6-trins automatgear koster 22.000 kr.

Mazda 3 hatchback 2019 grå forende front køre sving

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...