2022 Mazda 2 Hybrid
2022 Mazda 2 Hybrid

Næste Mazda 2 ligner i mistænkelig grad en Toyota - og det er der en årsag til

I foråret 2022 lancerer Mazda en ny hybridbil i minibilklassen. Den hedder Mazda 2 Hybrid og får teknik fra Toyota Yaris Hybrid

10. december 2021 af Zacharias Lund

Tæt samarbejde med Toyota

Mazda gør klar til at præsentere deres første model som resultat af et samarbejde med Toyota, hvilket også ses tydeligt i bilens silhuet, der ligner en Toyota Yaris mistænkeligt meget. 

Modellen produceres af Toyota Motor Europe, og Mazda 2 Hybrid kommer til at indgå i Mazdas produktportefølje i hele Europa. En produktportefølje, der i 2023 også forventes at udvides med de to plugin-hybrider CX60 og CX80, der bliver Mazdas første plugin-hybrider.

2022 Mazda 2 Hybrid

Velkendt hybridteknologi fra Toyota

Med en 3-cylindret 1,5-liters benzinmotor uden turbo og en elmotor kæmper Mazda 2 Hybrid sig op på ialt 116 hk, der resulterer i en accelerationstid fra 0-100 km/t på 9,7 sekunder og en topfart på 175 km/t. 

Med hybridteknologien fra Toyota Yaris kører Mazda 2 Hybrid ved blandet kørsel mellem 25 og 26,3 km/l.

Ved igangsætning starter bilen automatisk på el, og hybridsystemet veksler automatisk mellem benzin- og elmotoren. Gearkassen er den trinløse E-CVT gearkasse fra Toyotas hybridbiler.

Når du løfter foden fra speederen eller træder på bremsepedalen, begynder regenereringen af batteriet. Dermed omdannes den kinetiske energi til elektrisk energi, der lagres i batteriet til senere brug. Ved hjælp af en motordrevet generator, kontrolleres og styres batteriet kontinuerligt, hvilket gør at bilen ikke behøver lades via en ekstern strømkilde.

Den konventionelle hybrid får ingen ekstra fradrag i registreringsafgiften som plugin-hybriderne, fordi den har et CO2-udslip på over 50 g/km. I vores test har det dog været muligt at opnå det relativt lave angivne forbrugstal for Yaris Hybrid i virkelighedens verden, så det vil givet vis også tælle til Mazda'ens fordel.

2022 Mazda 2 Hybrid

Akselafstanden er 256 cm og bagagerummet rummer 286 liter, og Mazda skriver, at Mazda 2 Hybrid har opnået de maksimale fem stjerner i Euro-NCAP sikkerhedstest. Interiøret er genanvendt fra Toyota Yaris, hvoraf der ikke er de store ændringer udover logoet i rattet.

Mazda 2 i Danmark

Mazda 2 Hybrid kommer som nævnt til Danmark i foråret 2022, hvor de danske kunder kan se frem til tre udstyrsniveauer. Standardmodellen Mazda 2 Hybrid Pure, efterfulgt af Mazda 2 Hybrid Agile og den topudstyrede Mazda 2 Hybrid select. Priserne på udstyrsniveauerne og Mazda 2 er forsat ukendt.  

Den eksisterende Mazda 2 fortsætter uændret i det danske modelprogram.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...