2022 Mazda 2 Hybrid
2022 Mazda 2 Hybrid

Danske priser på den nye Mazda 2

Mazda er klar med deres første hybridbil i minibilklassen - vi har teknik, detaljer og priser

16. maj 2022 af Zacharias Lund

Tæt samarbejde med Toyota

Mazda gør klar til at præsentere deres første model som resultat af et samarbejde med Toyota, hvilket også ses tydeligt i bilens silhuet, der ligner en Toyota Yaris mistænkeligt meget. 

Modellen produceres af Toyota Motor Europe, og Mazda 2 Hybrid kommer til at indgå i Mazdas modelprogram i hele Europa. I 2023 forventes programmet at blive udvidet med de to plugin-hybrider CX60 og CX80, der bliver Mazdas første plugin-hybrider.

2022 Mazda 2 Hybrid
Mazda 2

Velkendt hybridteknologi fra Toyota

Med en 3-cylindret 1,5-liters benzinmotor uden turbo og en elmotor kæmper Mazda 2 Hybrid sig op på ialt 116 hk, der resulterer i en 0-100-tid på 9,7 sekunder og en topfart på 175 km/t. 

Med hybridteknologien fra Toyota Yaris kører Mazda 2 Hybrid ved blandet kørsel mellem 25 og 26,3 km/l.

Ved igangsætning starter bilen automatisk på el, og hybridsystemet veksler automatisk mellem benzin- og elmotoren. Gearkassen er den trinløse E-CVT gearkasse fra Toyotas hybridbiler.

Når du løfter foden fra speederen eller træder på bremsepedalen, begynder regenereringen af batteriet. Dermed omdannes den kinetiske energi til elektrisk energi, der lagres i batteriet til senere brug. Ved hjælp af en motordrevet generator, kontrolleres og styres batteriet kontinuerligt, hvilket gør at bilen ikke behøver lades via en ekstern strømkilde.

Den konventionelle hybrid får ingen ekstra fradrag i registreringsafgiften som plugin-hybriderne, fordi den har et CO2-udslip på over 50 g/km. I vores test har det dog været muligt at opnå det relativt lave angivne forbrugstal for Yaris Hybrid i virkelighedens verden, så det vil givet vis også tælle til Mazda'ens fordel.

2022 Mazda 2 Hybrid
Mazda 2

Akselafstanden er 256 cm og bagagerummet rummer 286 liter, og Mazda skriver, at Mazda 2 Hybrid har opnået de maksimale fem stjerner i Euro-NCAP sikkerhedstest. Interiøret er genanvendt fra Toyota Yaris, hvoraf der ikke er de store ændringer udover logoet i rattet.

Mazda 2 i Danmark

Mazda 2 Hybrid kommer til Danmark i foråret 2022 i tre udstyrsversioner.

Den eksisterende Mazda 2 fortsætter uændret i det danske modelprogram.

Mazda 2 danske priser

Mazda 2 Hybrid Pure
Pris 197.400 kr.
Standardudstyr: 7” touch screen med DAB-radio, Apple CarPlay/Android Auto, to højttalere, aircondition, fjernbetjent centrallås og elektrisk rudeoptræk foran. Sikkerhedsudstyr omfatter adaptiv fartpilot, skiltegenkendelse, avanceret automatisk nødbremse samt fjernlys- og vejbaneassistent.

I en Plus-pakke til Mazda 2 Hybrid Pure får man blandt andet varme i forsæderne, sidespejlene og rattet, fire højttalere samt regnsensor. Den koster 7.500 kr.

Mazda 2 Hybrid Agile 
Pris 214.900 kr.
Bygger videre på Mazda 2 Hybrid Pure med Plus-pakken og har derudover 15” aluminiumsfælge, nøglefrit låsesystem, en 8” touch screen, seks højttalere og bakkamera.

Derudover kan der tilvælges Comfort-pakke til 8.500 kr. med LED-forlygter, sportssæder med kunstlæder og stof, automatisk klimaanlæg med to zoner og digitalt speedometer. 

Safety-pakken, som kun fås i forbindelse med Comfort-pakken, koster yderligere 6.500 kr. og inkluderer parkeringssensorer for og bag, blindvinkelalarm og automatisk nedblændeligt bakspejl.

Mazda 2 Hybrid Select
Pris ikke oplyst
Er som udgangspunkt udstyret som en Agile med begge udstyrspakker. Derudover har den 16” aluminiumsfælge, mørktonede bageste ruder, stemningsbelysning i kabinen, head up-display og trådløs mobiloplader. Mod en merpris på 7.500 kr. kan den leveres med et panoramasoltag.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...