© bilmagasinet.dk

Maserati Ghibli debuterer i Kina

Viser for første gang den nye Ghibli, der som den første Maserati fås med dieselmotor

22. april 2013 af Bil Magasinet

Shanghai Motor Show 2013 markerer en milepæl for den lille Maserati-fabrik i Modena, Norditalien. Fabrikken har en ambition om at producere 50.000 biler om året, hvilket skal ske med tre nye modeller: Den store luksusbil Quattroporte, der debuterede tidligere i år, den nye Ghibli, og en kommende SUV. Nye V6- og V8-motorer suppleres for første gang nogensinde af en dieselmotor.

© bilmagasinet.dk

Maserati Quattroporte (tv.) i en V6-variant med 330 hk udviklet specielt til det kinesiske marked, bliver vist på Shanghai Motor Show netop nu sammen med Ghibli (th.)

Ghibli er en legendarisk modelbetegnelse med en fornem historie, men Maserati Ghibli anno 2013 er en helt ny bilmodel for Maserati. Ghibli er Maseratis første model i det såkaldte E-segment, der omfatter det, vi populært kalder den ”store fimabil”. Oprindeligt er Ghibli navnet på en varm og tør middelhavsvind.

Med Ghibli får det ædle mærke fra Modena en ny indstigningsmodel i et prisniveau, som ligger væsentligt lavere, end det niveau som kendes fra det nuværende program med Quattroporte, GranTurismo og GranCabrio.

Ghibli vil være den første Maserati i firmaets 100-årige historie, som kan fås med dieselmotor. Der er tale om en 3-liters. V6-turbodiesel, som kombinerer lavt forbrug med sporty præstationer. Dieselmotoren har en ydelse på 270 hk og er udviklet af et team af ingeniører fra Maserati under ledelse af Scuderia Ferrari's tidligere chefmekaniker Paolo Martinelli, der garanterer, at den nye diesel får den rigtige Maserati-lyd og en tilpas ydelse for en ægte Maserati. Snitforbruget er angivet til under 6 liter/100 km, hvilket vil sige, at den kan køre over 16,7 km/l i blandet kørsel. 

 

© bilmagasinet.dk

Maserati Ghibli introduceres ydermere med en 3-liters V6-benzinmotor med 410 hk. Drivlinjen omfatter desuden den 8-trins automatik gearkasse, som blev introduceret med den nye Maserati Quattroporte tidligere på året. Som storebror Quattroporte kan Ghibli leveres med både firehjulstræk og baghjulstræk.

Den første Maserati Ghibli forventes at være i Danmark ved Copenhagen Polo Open den 22.- 24. juni, hvor Maserati og Formula Automobile er hovedsponsor. Første levering til danske kunder forventes at finde sted i efteråret.

Introduktionsprisen på Maserati Ghibli forventes at starte på 1.300.000 kr. inklusive læderinteriør, bi-xenon, 4-zone klima samt stort infotainmentsystem som standardudstyr. Formula Automobile vil også kunne levere bilen via flex- og del-leasing.

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...