Maserati MC20
Maserati MC20

I Danmark nu: Her er den nye Maserati

Her er prisen på Maseratis nye superbil MC20

13. december 2020 af Mikkel Thomsager

Den største nyhed i Maseratis 2021 modelprogram er MC20, som ikke bare er Maseratis nye superbil, men starten på en ny tid for mærket. 

MC20 præsenterer nemlig en helt ny motorgeneration kaldet "Nettuno", som er italiensk for Neptun. Navnet refererer til havets gud i den romerske mytologi. Han afbilledes med en trefork i hånden, og netop denne trefork udgør Maseratis logo.

V6-motoren er helt nyudviklet og stiller med en stribe innovationer, som skulle gøre den mere effektiv i effekt, lydniveau og brændstoføkonomi. 

630 hk uden hjælp fra elmotor

Maserati starter fra toppen ved at montere den i MC20, hvor den yder 630 hk uden hybridteknik. Det ventes, at den kommer i svagere varianter i kommende Maserati-modeller, hvor den formentlig vil afløse mærkets nok så karismatiske V8-motor.

De fleste må formentlig vente, til de varianter dukker op. Prisen er 4.080.000 kr. med danske afgifter og 1.350.000 kr. uden afgifter.

Fås med ridser - fra ny

For færre penge kan man komme bag rattet af en anden Maserati 2021-nyhed. Mærkets mindste model Ghibli lanceres nemlig i en ny udgave med en 4-cylindret benzinmotor på 330 hk.

Motoren er den samme som i Alfa Romeos Veloce-modeller. Her yder den 280 hk. I Ghibli har den fået et 12 volts mild-hybridsystem, der bidrager ved igangsætning og hæver effekten til 330 hk i Ghibli Hybrid.

På sigt vil den 4-cylindrede benziner erstatte Ghilbi-varianten med dieselmotor, men udgaven med V6-benzinmotor fortsætter. Den leverer 350 hk for 1.340.000 kr. Den 4-cylindrede med 330 hk kryber lige under 1,3 mio kr.

Med 2021-programmet lancerer Maserati også et individualiserings-program, hvor kunder i højere grad kan specialisere udtrykket på deres Ghili. Blandt andet kan Maserati nu levere Ghibli i rå metal-finish uden farvet lak, men dog med en klar lak. Den ser ærlig talt ridset ud. 

Den nye, ridsede Ghibli kan ses hos importøren Formula Automobile i Lyngby uden for København efter aftale.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...