Dette er ikke Maserati's elbil, men det bliver noget i denne stil, Maserati har planer om at introducere. Bilen på billedet er et koncept, de har kaldt Maserati Alfieri Concept. 

Lydløs italiener: Maserati har seriøse og imponerende elbil-planer

Selvom Maserati bliver nogle af de sidste på markedet med en elbil, så er de ikke bange for, at de klarer den. Det skal nemlig være en elbil udover det sædvanlige.

25. november 2016 af Mathias Brandt

Maserati har netop bekræftet, at de er igang med udviklingen af en elbil, men de erkender samtidig, at de er langt efter deres konkurrenter. Derfor er det også utrolig vigtigt, at deres kommende elbil sidder lige i skabet og tager verdenen med storm.

Under et interview med det amerikanske magasin Car and Driver under årets internationale biludstilling i Paris, fortalte Fiat/Chryslers chefingeniør Roberto Fedeli om Maserati’s elbilsplaner – planer som allerede skal realiseres i slutningen af 2019.

Det er ikke den af planen at gå efter Tesla Model S, i stedet vil Maserati gå efter at udvikle en stor coupé.

Ud af Ferrari's skygge?

Hr. Fedeli er udemærket klar over, at Maserati’s valg om at lave en elbil skal være velovervejet. Det er jo et mærke, som ellers altid har slået sig på, at lave nogle af verdens mest vellydende biler. Tag bare Maserati Gran Turismo S, hvis lyd giver gåsehud, hver gang speederen bliver berørt.

Det bliver i det hele taget spændende at se, hvordan Maserati klarer den opstilling. En omstilling, som for mange fabrikanters vedkommende er meget relevant, når man betragter den stadig stigende efterspørgsel på elektriske køretøjer. Samtidig kan det måske også være en gylden mulighed for Maserati at skabe sin egen italienske niche i stedet for konstant at stå i skyggen af storebror Ferrari.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...