Spørgsmål fra en læser: Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vil lease en brugt bil?

© Torkild Syppli

Spørgsmål:

Hej Bil Magasinet. Jeg overvejer at lease en brugt bil. Bilen er en Mini Cooper S, og leasingformen er, at jeg betaler et engangsbeløb som svarer til værdi-nedskrivning på bilen, en månedlig ydelse, og når leasing aftalen ophører, hæfter jeg for restbeløbet, som i mit tilfælde vil være 50.000 uden afgift men inkl. moms. Jeg skal selv sørge for en køber. Er der noget, man skal være særligt opmærksom på?

Tak for et godt blad.

Mvh. Martin

Svar:

Hi Martin.

Det korte svar er ingenting og alting.

Vi forstår på din formulering, at du er opmærksom på, at al risiko ved handlen er din. Det er vigtigt, og dermed har du fat i den grundlæggende udfordring ved finansielle leasing-aftaler.

Resten handler om at læse aftale grundigt, så du har styr på, præcis hvad du betaler for, og så skal du forholde dig til, hvad leasing-selskabet tager sig betalt for aftalen. Hvis det er, som du giver indtryk af, vil leasing-selskabet tage sig betalt for at oprette kontrakten og desuden en forrentning af det finansierede beløb, men resten bør være dine penge. Førstegangsbetalingen skal således alene dække forventet afskrivning og depositum.

Håber det lykkes for dig,

Mvh. Mikkel Thomsager, chefredaktør

Få 2 numre af Bil Magasinet + en hybrid dronebil for 89 kr.

Her kan du læse mere om leasing af brugte biler uden risiko.

Her kan du læse mere om finansiel og operationel leasing.

Transparent fallback
Spørg Bil Magasinet

Hvis du er abonnent, kan du også stille et spørgsmål og få personlig rådgivning af redaktionen på Bil Magasinet.

Du må spørge om alt, bare det handler om biler. Vi kan ikke garantere, at vi når alle spørgsmål, men vi lover at vi vil gøre vores bedste for at nå så mange som muilgt. 

Ønsker du ikke at dit spørgsmål eller dit navn kommer i magasinet eller her på bilmagasinet.dk, så lad os det endelig vide. 

Skriv til:
[email protected] 
(Skriv dit abonnementsnummer i emnefeltet). 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.