Skoda Octavia: Tunes eller bare ny motor-software?

© iStock

Spørgsmål:

Hej Bilmagasinet
Jeg har – forgæves – forsøgt at finde jeres blogs, hvor jeg ville stille følgende spørgsmål. Det har dog ikke været muligt, så nu kommer mit spørgsmål altså her på mail.

Jeg har en del år kørt langt på arbejde, og derfor har jeg valgt diesel. Jeg har kørt Octavia 2.0 og var begyndt at sætte stor pris på det gode drejningsmoment.

Nu kører jeg ikke så langt mere, og derfor har jeg købt en Octavia 1.8 TSI med 180 hk. Jeg valgte den model i et spinkelt håb om, at drejningsmomentet ville være i orden – også set med en tidligere diesel-chaufførs-øjne.

Jeg erkender imidlertid, at det overhovedet ikke lever op til mine forventninger, og jeg er ligefrem begyndt at kigge rundt på diverse tuningssider for at se, om man kan få et bedre drejningsmoment – ikke hk. Men jeg er altså lidt ”ulden” med hensyn til al ”det der tuning”.

Men! Ved en tilfældighed fandt jeg ud af (jeg kiggede bare i instruktionsbogen), at Octavia 4x4 med samme motor har et drejningsmoment på 280 Nm (ved et lidt andet omdrejningstal) mod mine 250 Nm. Jeg tænker, at det vil være nok til at kunne mærkes.

Jeg har spurgt hos Skoda Danmark og har her modtaget en – synes jeg – ret arrogant tilbagemelding. Og samtidig uden svar af nogen art. Jeg har også spurgt på mit Skoda-værksted, men de kigger bare på mig, som om var jeg lavet af grøn ost.

Jeg tænker: Hvor svært kan det være at indlæse det styreprogram på min bil, som der er på samme motor – men bare en 4x4?

Er det noget, I evt. vil kunne hjælpe mig med at afdække?

Mvh.

Flemming Larsen


Svar:

Anders Richter, redaktionschef: 

Hej Flemming
Tusind tak for din mail. Det lyder som en god idé, du har fået dig. Jeg tror dog, at det kan være svært for Skoda at indlæse den specifikke software til dig. Det er nok noget nemmere at finde en respekteret "chiptuner", som kan gå ind og lave noget ny software til din styreboks. Jeg er slet ikke i tvivl om, at de vil kunne finde minimum 30 Nm ekstra til dig. 

Om motoren på din Octavia og en 4x4 er helt eksakt den samme, tør jeg ikke spå om. Der kan være nogle små forskelle – altså ikke på grundblokken men på mange andre småting, så det er ikke sikkert, at den ene software bare kan bruges i den anden. Og en officiel Skoda-forhandler tør slet ikke eksperimentere med sådan noget. 

Så hvis jeg var dig, ville jeg prøve at finde en respekteret chiptuner eller motorstyringsekspert i dit nærområde, og så høre dem ad, hvad de kan gøre. Det er mit bud :-)

 
Mvh
Anders
Transparent fallback
Spørg Bil Magasinet

Hvis du er abonnent, kan du også stille et spørgsmål og få personlig rådgivning af redaktionen på Bil Magasinet.

Du må spørge om alt, bare det handler om biler. Vi kan ikke garantere, at vi når alle spørgsmål, men vi lover at vi vil gøre vores bedste for at nå så mange som muilgt. 

Ønsker du ikke at dit spørgsmål eller dit navn kommer i magasinet eller her på bilmagasinet.dk, så lad os det endelig vide. 

Skriv til:
[email protected] 
(Skriv dit abonnementsnummer i emnefeltet). 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.