Pris på Thomsagers Ferrari

Spørgsmål:

Til Mikkel Thomsager
Vi er nogle stykker, som netop har kigget i det nyeste nummer af Bil Magasinet, hvor vi nysgerrigt har læst artiklen om din nye bil Ferrari 360 Spider. Vi kiggede også artiklen igennem på jeres hjemmeside, og der er økonomien ikke beskrevet, så derfor vil jeg lige spørge dig: Er ydelserne rigtig angivet i bladet? For hvis den er det, kunne du så ikke lige så godt have købt den almindeligt?

Vi opfatter det som, at du har bilen i 1 år, og for det betaler du i første omgang 150.000 kr., dernæst 4.500 kr. pr. md., i alt 54.000 kr. – i alt altså ca. 204.000 kr. for en bil, som med alt koster ca. 800.000 kr. Og det virker godt nok dyrt! Og så kan du kun køre i den 2 måneder om året. Der er godt nok ikke anført det præcise beløb i depositum, men det kan ikke helt fjerne vores undren.

Er der noget, vi har misforstået? 

Mvh.

Torkil

Svar:

Mikkel Thomsager, Chefredaktør: 

Hi Torkild.

Der kommer en mere detaljeret artikel om ejerskabet senere. Hvis du har pengene på kontoen, så kan det altid bedst betale sig at købe bilen, og leasing-regnestykket er desværre lidt indviklet. Den væsentlige udfordring med en leasing-aftele er faktisk momsen, som du kommer til at betale igen, fordi der er moms på både førstegangsbetaling og den månedlige betaling, og der er jo betalt moms af bilen een gang.

Af de 150.000 kr. udgør de 35.000 kr. moms, og de penge ser jeg aldrig igen. De resterende 115.000 kr. er grundlæggende et afdrag på bilen, som jeg så reelt nu skylder 285.000 kr. på. Hvis jeg om et år sælger den for 400.000 kr., får jeg disse penge igen. Sælger jeg den – og det er mig, der er sælger – for mere, får jeg også disse penge, mens jeg til gengæld har tabt dem, hvis jeg sælger den for mindre.

De 4.500 kr. dækker finansiering af de resterende 285.000 kr., men inkluderer desuden forsikring – både når bilen står stille og i de to måneder, jeg kører i den, samt registreringsafgift i de to måneder.

Hvis du som mig er lønmodtager, er dette altså en måde at slippe med mindre registreringsafgift og få en rimelig forsikring. Mit nuværende forsikringselskab vil slet ikke forsikre den.
 
Mvh.

Mikkel Thomsager, Bil Magasinet
Transparent fallback
Spørg Bil Magasinet

Hvis du er abonnent, kan du også stille et spørgsmål og få personlig rådgivning af redaktionen på Bil Magasinet.

Du må spørge om alt, bare det handler om biler. Vi kan ikke garantere, at vi når alle spørgsmål, men vi lover at vi vil gøre vores bedste for at nå så mange som muilgt. 

Ønsker du ikke at dit spørgsmål eller dit navn kommer i magasinet eller her på bilmagasinet.dk, så lad os det endelig vide. 

Skriv til:
[email protected] 
(Skriv dit abonnementsnummer i emnefeltet). 

Måske er du interesseret i...