Læserne spørger: Fartpiloten sænker farten

© iStock

Spørgsmål: 

Hej
Jeg skriver på vegne af mine forældre, som har købt en Toyota Auris 1,2T. De er generelt glade for bilen, som lever op til deres behov. Men! De har fået eftermonteret en fartpilot, og det er den, der driller lidt og slår skår i glæden. Når fartpiloten er tilkoblet, og de kører nedad en bakke på en landevej med 80-90 km/t., og vejen så flader ud, lader fartpiloten hastigheden falde med op til 6-7 km/t., før den igen giver gas.

De har flere gange kontaktet værkstedet, der har monteret fartpiloten, omkring problemet. Her har man efter den sidste henvendelse dog meldt tilbage, at det må være på grund af bilens lille motor, at fart tabet opleves, og at de derfor ikke kan gøre noget ved problemet.

Spørgsmålet til jer er, om værkstedets udmelding kan være rigtig – og ikke mindst rimelig?
 

Med venlig hilsen

Peter Gregersen

Svar:

Mikkel Thomsager, Chefredaktør: 

Hi Peter.
De billigere systemer har ikke en bremsende effekt. De slipper blot gassen og lade bilen løbe af, mens de dyrere systemer også bremser bilen, så systemet også virker ned af bakke.

Men hvorfor den skal gå under den valgte hastighed, har vi ikke et bud på. Det har vi ikke hørt om før, og vi har desværre ikke et bud på, hvad problemet er.

 
Mvh,
Mikkel Thomsager 
Transparent fallback
Spørg Bil Magasinet

Hvis du er abonnent, kan du også stille et spørgsmål og få personlig rådgivning af redaktionen på Bil Magasinet.

Du må spørge om alt, bare det handler om biler. Vi kan ikke garantere, at vi når alle spørgsmål, men vi lover at vi vil gøre vores bedste for at nå så mange som muilgt. 

Ønsker du ikke at dit spørgsmål eller dit navn kommer i magasinet eller her på bilmagasinet.dk, så lad os det endelig vide. 

Skriv til:
[email protected] 
(Skriv dit abonnementsnummer i emnefeltet). 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.