Kære Bil Magasinet, hvordan får jeg job i jeres branche?

Vi får ofte spørgsmålet om, hvordan man bliver motorjournalist og kommer ind på f.eks. Bil Magasinet. Læs Mikkel Thomsagers svar til en læser med præcis det spørgsmål.

30. oktober 2016 af Mikkel Thomsager

Hej Bil Magasinet!

En ung gut, hvis passion altid har været biler. Han vil rigtig gerne vide, hvordan man kommer ind i jeres branche. Hvilken kvalifikationer skal ansatte hos jer besidde?

Hi Simon.

Langt de fleste motorjournalister i Danmark er - som navnet antyder - journalister. Det handler om at formidle en holdning, et budskab, en oplevelse, et stykke research eller lignende.

Du kan vide alt om alle biler, men hvis ikke du kan formidle din viden, har den ringe værdi.

Alle på Bil Magasinet har en journalistisk baggrund - sammen med enorm passion for biler. På andre medier er der nogle få med teknisk baggrund, men kravet til formidlingsevnerne er de samme.

Desuden er de fleste af os rimelig ferme med et kamera.

Den direkte vej er via en journalistisk uddannelse på Journalisthøjskolen eller et universitet, men på Bil Magasinet har vi også folk med anden baggrund, så uddannelsen i sig selv, er ikke afgørende.

Den nemme måde at komme i gang på, er at gå i gang: Skriv!

først til dig selv, og når du synes, du har noget at byde på, så send det til lokalavisen, lave en video til lokal-tv eller lav din egen blog på nettet.

Pøj pøj med det.

Mvh. Mikkel Thomsager

Chefredaktør, Bil Magasinet

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...