Mercedes C 300 de T aut.
Mercedes C 300 de T aut.

Spørg Bil Magasinet: Findes der hybridbiler med dieselmotor?

Læser undrer sig over, hvorfor bilproducenterne ikke laver opladningshybridbiler med dieselmotor?

5. maj 2020 af Mikkel Thomsager


Hej Bil Magasinet.

Jeg er kørende sælger og kører ca. 50.000 kilometer om året i egen bil. De 40.000 er for firmaet og resten privat (mest småture). Jeg må indrømme, at til mit kørselsmønster har jeg endnu ikke fundet en elbil, der kan klare mine krav – medmindre jeg har i nærheden af en million kr. til en ny bil, og det har jeg ikke. 

Det næstbedste skulle så være en plugin-hybrid. Det tiltaler mig, at jeg kan køre på strøm i byen og almindeligt brændstof uden for. Den tager ikke så lang tid at lade og skulle den løbe tør for strøm, ja så holder jeg ikke umiddelbart i vejkanten. 

Spørgsmål som det her svarer vi på hver måned i det trykte Bil Magasinet. Hvad med at tjekke månedens tilbud på tre numre af bladet lige her?

Det tiltaler mig ikke så meget, at man slæber en masse vægt med rundt, som så straffer ens grønne tankegang i forhold til at den ikke går så langt på literen som uden batterier. 

Spørgsmålet er:

Nu kommer spørgsmålet så.. hvorfor laver man ikke nogle plugin-hybrider med dieselmotor? Det ville jo være en god mulighed for at opnå flere kilometer på literen samt en god idé i byer, hvor man ønsker mindre CO2-udledning. Her kan den jo køre på el. Idag har det jo også vist sig, at den seneste dieselteknologi måske er renere end benzin.

Mvh. Peter Hother

Hi Peter.

Dieselhybriderne findes. Hos Mercedes kan du få plugin-hybrid med både benzin/el og diesel/el i C- og E-klasse og i Mercedes GLE.

Svaret på, hvorfor den kombi ikke findes hos mange andre producenter er nok dels, at dieselmotoren blev udskammet efter VW's diesel-skandale, og dels at diesel i personbiler er ret fokuseret på Europa. I resten af verden køre personbiler næsten altid på benzin.

Mvh. Mikkel Thomsager

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...