Hvilken langturs-cruiser passer til den store børnefamilie?

Spørgsmål: 

Hej kære biltosser
Jeg har brug for lidt indspark til at undgå at sygne fuldstændig hen som indebrændt mpv-ejer.

Situationen er sådan her:

Ønskes:
En mere kørglad langturs-cruiser til f.eks. hurtige ture på motorvejen eller lidt gladere svingkørsel (selvom vejene er ret lige her i Vestjylland...)

Haves:
1 stk. børnefamilie med tre unger fra 4 til 13 år, en kone, 1.700 kg. campingvogn og et ønske om ikke at være livstidsdømt til at køre familiebus. Vi har haft et par Touran'er, som vi har været glade for. Vores nuværende vogn er en 2.0 tdi 140 Highline fra 2011, der står til udskiftning.

Konen har bestemt, at den næste bil skal være en 7 personers igen, så der forsvandt muligheden for komme i f.eks. en større stationcar – måske endda fra et af premium-mærkerne eller en svensker. Sådan en 520d kunne jo ellers nok nok gå an.

Så jeg er endt med the usual suspects i form af en ny S-max, BMW Gran Tourer eller endnu en Touran. Måske en BMW, hvis det er som leasing... Men hvad siger I? Er der en mulighed, jeg har overset, eller må jeg tage endnu et stint som buschauffør – i familiens og campinglivets navn? Altså med mindre jeg afskaffer kone, børn og campingvogn? 

Tak for et fantastisk blad, der leverer nogen herlige, alternative vinkler på bilverdenen. Jeg nyder især de mere forrykte og skæve artikler, som dengang I skød en Lada 110 i sænk.

Mvh. Stig Andreassen


Svar:

Anders Richter, redaktionschef: 

Hej Stig
Tusind tak for din mail. Jeg kan godt se, at du står i en lidt svær situation, selv om det jo altid er glædeligt med en stor familie :-) . Det harmonerer bare ikke så godt med hk og sportsvogne. Jeg har tænkt lidt over det, og faktisk har jeg svært ved at se andre muligheder end dem, du selv nævner. BMW 2-serie Gran Tourer er et af de gode bud, synes jeg. Jeg har for ikke så lang tid siden haft en 218d Gran Tourer til test med det 8-trins og uhyre velfungerende automatgear. Det er ikke verdens kønneste BMW, men den kører altså stadig rigtig godt. Så jeg synes som minimum, at du skal prøve en tur i sådan én. 
 
Ford S-Max er også et godt og ikke mindst velkørende bud på en bil i denne klasse, så den skal på ingen måde afskrives. Hvis jeg var dig, tror jeg, at jeg ville prøve en tur i begge to, og så se om ikke det sætter tankerne i gang. 
 
Eneste spørgsmål til dig er måske, hvorfor bilen skal være 7-personers, når I "kun" skal bruge de fem pladser? Derfor synes jeg, I skal overveje, om I rent faktisk har brug for en bil med så meget plads. 

Mvh. Anders Richter, redaktionschef
Transparent fallback
Spørg Bil Magasinet

Hvis du er abonnent, kan du også stille et spørgsmål og få personlig rådgivning af redaktionen på Bil Magasinet.

Du må spørge om alt, bare det handler om biler. Vi kan ikke garantere, at vi når alle spørgsmål, men vi lover at vi vil gøre vores bedste for at nå så mange som muilgt. 

Ønsker du ikke at dit spørgsmål eller dit navn kommer i magasinet eller her på bilmagasinet.dk, så lad os det endelig vide. 

Skriv til:
[email protected] 
(Skriv dit abonnementsnummer i emnefeltet). 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.