Honda Civic vs. VW Golf

Spørgsmål:

 

"Jeg er trofast læser af jeres blad, og har været det gennem en del år. Jeg har brug for lidt hjælp da jeg står i et lille dilemma. Jeg vil gerne have en sjov bil til en 150 - 200.000 kr. nu her når sommeren nærmer sig. På den ene side står jeg med en Honda Civic Type R - Årgang 2007. Denne har 87.000 på tælleren, alle service overholdt ved samme Honda forhandler, der i sin tid solgte bilen. Bilen har haft 1 ejer som selv er Honda mekaniker. Bilen er på hvide plader og står til 159.995 kr. På den anden side står jeg med en Golf 5 GTi DSG - Årgang 2006 med 65.000 på tælleren. Ligeledes alle service overholdt ved VW dog privat handler. pris på denne er 189.000 Hvad ville fagfolk som jer vælge? Er der noget jeg skal være specielt opmærksom på og har i selv kørt begge biler, og eventuelt kunne sige noget om hvilken i selv synes er sjovest og giver mest køreglæde. Håber på et behjælpeligt svar til en trofast følger. Med venlig hilsen Nicolai"

Svar:

Anders Richter, Redaktionschef:

"Tusind tak for din mail. Det er en spændende "problemstilling", du står i :-)
 
Det er to meget forskellige biler, selv om de på en lang række punkter er meget ens. Kørte faktisk lige en Civic Type R i slutningen af sidste uge, og når den motor rammer 8.000 o/min, så er det så englene synger. Golf'en er dog også vild men lidt mere brugbar i det daglige. 
 
Til en søndagstur i ny og næ ville nok vælge Civic. Hvis jeg skulle bruge bilen som daglig vogn, ville jeg snuppe Golf GTI. 
 
Det er et rigtig svært valg, og jeg vil som minimum sige, at du skal prøve dem begge to, før du bestemmer dig."
Transparent fallback
Spørg Bil Magasinet

Hvis du er abonnent, kan du også stille et spørgsmål og få personlig rådgivning af redaktionen på Bil Magasinet.

Du må spørge om alt, bare det handler om biler. Vi kan ikke garantere, at vi når alle spørgsmål, men vi lover at vi vil gøre vores bedste for at nå så mange som muilgt. 

Ønsker du ikke at dit spørgsmål eller dit navn kommer i magasinet eller her på bilmagasinet.dk, så lad os det endelig vide. 

Skriv til:
[email protected] 
(Skriv dit abonnementsnummer i emnefeltet). 

Måske er du interesseret i...