Test: V8-motor på budget

BMW M3 V8, Lexus IS-F og Mercedes-AMG C 63 er sportsvogne forklædt som familiebiler og monteret med en brummende V8 ude foran. Et årti efter de rullede af båndet, fås de nu fra under halv million kr. Vi undersøger, om trioen stadig bider fra sig.

9. maj 2019 af Bil Magasinet

Bjørnebanden på tur

Lydbølgerne fra en vred V8’er, der gearer ned og hopper eksplosivt op i omdrejninger, breder sig over markerne. Snuden på den “Jerez-schwartz-metallic” BMW M3 dukker endelig op i kamerasøgeren mellem Lars Tyndskids marker og dykker resolut ind i svinget. Min kollega Jacob Dalby smiler bredere end Ole Henriksen bag rattet, da speederen får et tråd, og baghjulene vristes fri, mens de låses af sammen af M-differentialet. Med kirurgisk præcision sendes bilen ud i et elegant powerslide. Af respekt for naboer og bilen nøjes vi med en enkelt gennemkørsel til ære for kameraet, men det er slået fast, at BMW M3 af fjerde generation ikke mister det gode humør med alderen.

Testbilen er fra år 2010 og virker i topform, men udviklingen går stærkt nu om dage, så gårsdagens heltebiler kan nogle gange ende med at blive til skuffelser, når man prøver dem igen mange år efter, de blev præsenteret. Det gælder dog ikke testbilen.

Jo, kabinen er lidt dyster at se på, og de 85.000 km ses som let patina på skålsædernes læder, men stemningen letter, så snart du tager plads i de solidt polstrede stole.

Sådan starter Søren Juuls test af tre formidable familiebiler med V8-motor . Du kan læse hele historien i det blad, der er på gaden idag. Hvis du i fremtiden ikke vil gå glip af historier som denne, kan du få abonnement på Bil Magasinet -få de første 3 numre for 99 kr. Du sparer 110 kr. 

Stor premiere-sektion

Det nye nummer af Bil Magasinet er også fyldt med mange andre spændende historier.

I vores "Premiere" kan du læse om følgende nye modeller:

Skoda Scala 

Mercedes-Benz V-klasse

Porsche 911 Cabriolet

Range Rover Evoque 

Mercedes-Benz CLA

Det bedste fra Bil Magasinet

Herunder har vi lavet et lille uddrag fra nogle af de historier du kan glæde dig til i magasinet - hvis du altså ikke allerede har fået det ind af døren.

Vil du i fremtiden være sikker på, ikke at gå glip af spændende stof fra bilernes verden, så kan du tegne abonnement på Bil Magasinet. Få næste nummer af Bil Magasinet plus to mere for kun 99 kr. klik hér

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...