Test: Fremtidens Porsche

Porsche balancerer på en knivsæg med den nye Taycan. Elbilen er en moderne bil af tiden, men må ikke glemme traditionerne i det tyske bilmærke, der har haft motoren “det forkerte sted” siden midten af det 20. århundrede – Taycan skal føles som en Porsche!

18. november 2019 af Mathias Brandt

Jeg har længe vidst, at den ville komme – Porsche’s første elbil. Den dynamiske køreglæde er en hjørnesten hos mærket, og da de lærte verden at holde af SUV’er på høje fjedre, var der en umiskendelig og velkendt fornemmelse i alle bilens kroge. 

Du kørte ikke hvilken som helst firehjulstrækker med stor frihøjde – du kørte en Porsche Cayenne eller Macan. Derfor er mine forventninger til elbilen Taycan skruet helt op på samme niveau som til de forrige normbrydere. Porsche kan ikke tillade sig at levere et produkt, der bærer deres våbenskjold på front og bagende, uden at køre­oplevelsen er blandt de mest sporty i klassen.

Markedet med decideret velkørende, dynamiske elbiler er uprøvede vande i bred betragtning. Tesla har en mindre flok af biler, der kan accelerere hurtigt, men at påstå, at de kører godt ud fra et dynamisk synspunkt, er det pure opspind. 

Til det er de for slappe i opsætningen og for dårlige til at bære og behandle deres vægt. BMW i3s er en rap sag, der er sjov i sving og rundt i byen, men komforten er stiv, og pladsforholdene er ikke gavmilde.

Porsche Taycan er bilen, hvor håb, forventninger og ønsker er tilknyttet og skal indfries. Hvis nogen skal få os til at omfavne og elske en hurtig, sporty og lækker bil med batterier, så er det Porsche.

Sådan starter en artiklen om vores allerførste tur i Porsche Taycan, som Frederik T. Frey har skrevet. Hvis du i fremtiden ikke vil gå glip af historier som denne, kan du få abonnement på Bil Magasinet -få de første 6 numre for 199 kr. Du sparer 220 kr. 

Stor premiere-sektion

Det nye nummer af Bil Magasinet er også fyldt med mange andre spændende historier.

I vores "Premiere" kan du læse om følgende nye modeller:

BMW 8-serie Gran Coupé

Peugeot 208

VW T-Roc R

VW Multivan

Mitsubishi L200

MG ZS EV

Renault Zoe

Det bedste fra Bil Magasinet

Herunder har vi lavet et uddrag fra nogle af de historier du kan glæde dig til i magasinet - hvis du altså ikke allerede har fået det ind af døren.

Vil du i fremtiden være sikker på, ikke at gå glip af spændende stof fra bilernes verden, så kan du tegne abonnement på Bil Magasinet. Få næste nummer af Bil Magasinet plus to mere for kun 99 kr. klik hér

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...