Test: De hvide bude er løs!

Tre hvide skønheder som både hver især og ikke mindst tilsammen er nogle af verdens mest eftertragtede klassikere. For første gang i verdenshistorien samler vi en Lamborghini Countach, Porsche 911 Turbo og en Ferrari Testarossa i hvid. Det her er bilerne, som hang på drengeværelset i 80’erne. Mikkel Thomsager tager en tur.

14. marts 2019 af Bil Magasinet

De hvide bude!

I en ikke fjern fortid var det normalt at tænde sin første cigaret lidt før sin konfirmation. I 1974 fik vi fartgrænser, men de var reelt vejledende og skyldtes ikke trafiksikkerhed. I stedet var de et forsøg på at begrænse olieforbruget. I samme anledning blev det forbudt at køre i bil om søndagen. Olieholdig udstødningsgas kunne købes som eau de cologne, og mænd måtte gerne begære kvinder, alene fordi de så godt ud. Af samme årsag måtte mænd gerne gøre noget ud af sig selv, uden at de blev beskyldt for at tilhøre et seksuelt mindretal.

Mens kønsroller var et aktiv, var kokain-trafik et romantisk – om end barskt – erhverv, og med “den hvide dame” fulgte accessoires som den hvide superbil, der repræsenterede lige dele ulastelig stil med tilhørende hvidt jakkesæt, hyttesko og stråhat og outreret overdrev.

Det var næppe sådan, designere, ingeniører og marketingfolkene hos Lamborghini, Porsche og Ferrari så deres biler, da de blev udviklet og lanceret, og det er heller ikke sådan, vi ser på dem, når de står i alle andre farver end hvid. Men fuldendte i hvid lak og læder bliver de indbegrebet af klichéer, som rigelig rummer stof til tre heltaftensfilm med blondiner i lårkort og mænd med overskæg og lange bakkenbarter.

Sådan starter Mikkel Thomsager i sin indledning til testen af tre disse tre diskoslæder. Du kan læse hele historien i det blad, der er på gaden idag. Hvis du i fremtiden ikke vil gå glip af historier som denne, kan du få abonnement på Bil Magasinet - få de første 3 numre for 99 kr. Du sparer 110 kr. 

Stor premiere-sektion

Det nye nummer af Bil Magasinet er også fyldt med mange andre spændende historier.

I vores "Premiere" kan du læse om følgende nye modeller:

Lamborghini Huracan Evo

Audi R8 Coupé

VW GTI TCR

Toyota RAV4

BMW M340i

Kia Proceed

Hyundai i30 N Fastback

Det bedste fra Bil Magasinet

Herunder har vi lavet et lille uddrag fra nogle af de historier du kan glæde dig til i magasinet - hvis du altså ikke allerede har fået det ind af døren.

Vil du i fremtiden være sikker på, ikke at gå glip af spændende stof fra bilernes verden, så kan du tegne abonnement på Bil Magasinet. Få næste nummer af Bil Magasinet plus to mere for kun 99 kr. klik hér

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...