Test: Brugte luksus-SUV'er

Nye luksus-SUV’er er hundedyre, men med et par år på bagen ser prisen fornuftig ud. Vi tager et gensyn med den luksuriøse Volvo XC60, den ­alsidige Audi Q5 og den knivskarpt designede Range Rover Evoque

7. februar 2019 af Mathias Brandt

Brugt luksus-SUV

Det var op ad bakke for Jaguar Land Rover, da de præsenterede den hidtil mindste Range Rover i 2011. Finanskrisen hang som en tung skygge over gårdejere og velhavere, og ingen vidste, om mærket kunne slippe afsted med at overføre luksusfornemmelsen fra de store Range Rover’s til en mindre og billigere bil. Men det kunne de.

Range Rover Evoque tog alle de seje designdetaljer fra 2008-koncept­bilen med sig, og i dag skiller den sig ud som den mest markante model i klassen. Designet står knivskarpt både i den 3-dørs coupé og i testbilen med fem døre. Det fremstår tidløst.

Konkurrenterne fra ny var Audi Q3 og BMW X1, men Evoque var noget dyrere. Det er den stadig som brugt, og du får lov til at betale for mærkevaren. Der er over 100 brugte biler til salg i Danmark til priser fra lige under 400.000 kr., og der er også en håndfuld på gule plader, hvis du ikke har brug for bagsædet.

Evoque har den britiske sjæl fra sine storebrødre. Du får samme kvalitet i kabinen, og firehjulstrækket og alle de elektroniske offroad-gadgets følger med – bare i en mindre indpakning.

Sådan starter Steen Bachmann i sin indledning til testen af tre brugte SUV'er. Du kan læse hele historien i det blad, der er på gaden idag, og står klar hos din lokale bladpusher. Hvis du i fremtiden ikke vil gå glip af historier som denne, kan du få abonnement på Bil Magasinet - få de første 3 numre for 99 kr. Du sparer 110 kr. 

Stor premiere-sektion

Det nye nummer af Bil Magasinet er også fyldt med mange andre spændende historier.

I vores "Premiere" kan du læse om følgende nye modeller:

Seat Tarraco

Kia e-Niro

Porsche Macan 

Mercedes-AMG A35

BMW Z4

Ford Mustang Bullitt

Mercedes-Benz GLC F-Cell

Det bedste fra Bil Magasinet

Herunder har vi lavet et lille uddrag fra nogle af de historier du kan glæde dig til i magasinet - hvis du altså ikke allerede har fået det ind af døren.

Vil du i fremtiden være sikker på, ikke at gå glip af spændende stof fra bilernes verden, så kan du tegne abonnement på Bil Magasinet. Få næste nummer af Bil Magasinet plus to mere for kun 99 kr. klik hér

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...