Muskel-coupéer i hård dyst

I det nye Bil Magasinet sætter vi BMW 435i op mod Audi S5 og en brugt BMW M3. Hvilken er bedste køb?

20. november 2013 af Bil Magasinet

En forbipasserende mand smider Føtex-poserne fra sig. Med en udstrakt tommeltot og hujende armsving opfordrer han til, at jeg giver den noget gas, da jeg manøvrerer den splinternye BMW 435i ud fra redaktionens parkeringskælder. Den her bil taler direkte til folk med benzin i blodet, og det bliver kun bedre af, at jeg har taget plads i topmodellen i den nye BMW 4-Serie modelrække, som endda er iført en M-Sportpakke og Estoril-blå lak.

Umiddelbart ligner den en krympet version af den lave og brede sportscoupé M6, og det afføder spørgsmålet: Er den mere end blot en 3-dørs version af den nyeste 3-Serie?

Giv et gavekort til et magasin i julegave - priser fra kun 199 kr. lige her!

Heldigvis er Audi behjælpelige med at skaffe værktøjet til at lave en lakmusprøve. Vi kunne have tage en Audi A5 Coupé med 272 hk til 826.311 kr, men det er næsten for let. Så for at give den lidt ekstra modstand, går vi i stedet efter den 333-hestes motor i S5.
Den billigste måde, du kan komme i nærheden af V6-kompressormotoren er i S5 Sportback til 1.044.134 kr. Og sådan en har de tilfældigvis stående hos Audi Gladsaxe, og de vil hellere end gerne stikke os nøglerne til den.

I forhold til BMW’en matcher den perfekt både på pris og præstationer. S5 Sportback bruger 5,1 sekunder til 100 km/t og topper ved 250 km/t. 435i kommer standard med manuel transmission, men testbilen er udstyret med den velkendte 8-trins automatgearkasse. 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse er standard på Audi’en.

Vi tager begge biler med på en tur til Nordvestsjælland, hvor de små veje bugter sig gennem det kuperede landskab. De eneste medtrafikanter i sigte denne formiddag har to hjul og en mælkekasse bagerst, men de forsvinder dog langsomt ud i horisonten.

Læs den forrygende test af BMW 435i M Sport, Audi S5 og en brugt BMW M3 Coupé i det nye Bil Magasinet nr. 267, der er i kioskerne torsdag 21. november til 59,95 kr.!

 

Måske er du interesseret i...