© Søren Juul

Den ligner noget fra MAD MAX, men dens danske historie er faktisk endnu vildere!

Den danske jægersoldat Helge Meyer kørte nødhjælp ud under krigen på Balkan i 90'erne. Han trodsede alle odds bag rattet af sin ombyggede Chevrolet Camaro, og nu fortæller han sin historie i Bil Magasinet.

15. maj 2020 af Søren Juul

"Da krigen på Balkan brød ud, så Helge Meyer målløs til, mens Vesten og Røde Kors vendte det blinde øje til massakrene, der udspillede sig midt i Europa. Han tog sagen i egen hånd og kørte sin Chevrolet Camaro hen til sine venner på den amerikanske militærbase for at spørge om nødhjælp. Han bad om 100 kg medicin, men ugen efter stod der 20 ton klar i en hal."

Dette er fortællingen om danskeren Helge Meyer. Manden, som meget få kender, men som i virkeligheden fortjener, alt den ros og anerkendelse, han kan få. I det nye nummer af Bil Magasinet bringer vi den fantastiske beretning om danske Helge Meyer, der efter en uddannelse og karriere om elitesoldat flyttede til Tyskland for at arbejde på en amerikansk militærbase i Frankfurt og siden blev sikkerhedschef på en stor avis i byen. 

Samtidig bevarede han et godt forhold til amerikanerne, som donerede legetøj, medicin og mad til krigens civile ofre blandt kroater, muslimer og serbere. Og hjalp Helge med at føre en spektakulær ombygning af hans elskede muskelbil ud i livet, så den lignede en bil fra Mel Gibsons actionthriller "Mad Max".

© Søren Juul

Lattergasanlæg og stealth-lakering

Det var ikke for at spille smart, men for at øge chancen for at overleve alene i en brutal krig med værdier for mange tusinde D-Mark i bagagerummet. Den tidligere jægersoldat var nemlig kun bevæbnet med en tyk bibel, militærlist og nærkampsteknik, hvilket gav ham kælenavnet "Guds Rambo". 

Bilen blev kendt og berygtet som "The War Camaro" - eller "Ghost Car", da det gennem årene lykkedes Meyer at snige 160 læs med nødhjælp ind til hospitaler, børnehaver og andre trængende næsten ubemærket – og for egen regning. 

Bilen er en krigsmaskine – bare uden skydevåben. Den matte lakering stammer fra amerikanernes F117A Stealth bombefly, som gør den næsten umulig at se om natten. Infrarøde lamper monteret i et robust kængurugitter gjorte det muligt at snige sig ubemærket gennem natten og et lattergasanlæg fordoblede effekten på V8'eren, hvis Helge skulle væk i en helvedes fart. 

© Helge Meyer

War-Camaro'en er i Danmark

Historien om manden og bilen er gået viralt på internettet sammen med nogle af de gamle billeder Meyer selv tog under krigen. 

Vi har fundet bilen i en hemmelig garage et sted i Danmark og lokket den ud på asfalten til en serie spritnye billleder.

Det er med stor fornøjelse, at Bil Magasinet samtidig kan bringe et interview med den ydmyge jægersoldat på 74 år, som i det nyeste nummer af Bil Magasinet fortæller historien om den spektakulære muskelbil – og løfter sløret for nogle af de vilde ting, som mand og maskine oplevede dybt i fjendeland uden militær backup eller penge til andet end benzin. 

Læs hele historien om "Camaro-krigeren" Helge Meyer i juni-udgaven af Bil Magasinet, som er på gaden netop nu! Og husk at du kan tegne et abonnement ved at følge linket hér!

© Søren Juul
© Helge Meyer

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...