En fremtid på strøm?

Politikerne vil have os til at køre i elbiler, men kan de noget? Vi samler fire af slagsen for at finde ud af, om de er blevet så gode, at de reelt kan erstatte din næste benzin- eller dieselbil.

11. januar 2019

Jeg trækker elstikket ud af snuden på den grå Hyundai Kona Electric, folder kablet sammen og åbner døren til kabinen. Da jeg aktiverer tændingen, fortæller systemet mig, at motoren kører. Det er ikke den nærmest larmende stilhed, der overrasker mig – den har vi efterhånden vænnet os til ved elbiler – det er tallet, som indikerer rækkevidden, der får mig til at kigge en ekstra gang. Der står 436 km i det digitale display. Husk på, at jeg ikke sidder i en Tesla men i en koreansk familiebil til omkring 300.000 kr.

Tilbage på redaktionen er jeg klar til at samle denne måneds tre yderligere testbiler og begive mig ud på en stortest med fire elbiler. De har alle en opgivet rækkevidde på over 200 km efter den nye WLTP-måling, og alle koster lige omkring 300.000 kr.

Testens første 4-hjulede indslag forsøger at blende ind blandt andre og mere konventionelle biler. Faktisk er den så diskret, at det kun er de færreste, som vil kunne spotte, at den kører på el.

VW e-Golf er en Golf, som du kender den. Eneste forskel er, at den har en elmotor...

Sådan skriver Frederik T. Frey i sin indledning til testen af Hyundai Kona Electric, VW e-Golf, BMW i3S og Nissan Leaf. Du kan læse hele historien i det blad, der er på gaden idag. Hvis du vil læse denne test, kan du hoppe ned til din lokale bladpusher og købe Bil Magasinet. Hvis du i fremtiden ikke vil gå glip af historier som denne, kan du få abonnement på Bil Magasinet - få de første 3 numre for 99 kr. Du sparer 110 kr. 

Stor premiere-sektion

Det nye nummer af Bil Magasinet er også fyldt med mange andre spændende historier.

I vores "Premiere" kan du læse om følgende nye modeller:

BMW 3-serie

Mercedes-Benz GLE

Cupra Ateca 

Peugeot 508 SW

Tesla Model 3

Citroën C5 Aircross

Audi A1 Sportback

Mercedes-Benz B-Klasse

Mercedes-Benz E-Klasse Hybrid

Det bedste fra Bil Magasinet

Herunder har vi lavet et lille uddrag fra nogle af de historier du kan glæde dig til i magasinet - hvis du altså ikke allerede har fået det ind af døren.

Vil du i fremtiden være sikker på, ikke at gå glip af spændende stof fra bilernes verden, så kan du tegne abonnement på Bil Magasinet. Få næste nummer af Bil Magasinet plus to mere for kun 99 kr. klik hér

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...