Duel: Køreglade stationcars

Vi tester den nye Kia ProCeed, der prøver at gøre den klassiske stationcar cool med sine elegante linjer, mod den velkørende men mere kantede Ford Focus, som er blevet kåret til Årets Bil i Danmark 2019.

11. april 2019 af Bil Magasinet

Fornuftig køreglæde

Jeg kaster den sølvgrå Kia ProCeed ind i svinget med en beslutsomhed og tillid, som jeg aldrig før har givet en Kia. Jeg strammer hænderne om rattet, selv om jeg på ingen måde behøver tage de grove metoder i brug for at tøjle den veldesignede stationcar, der i denne GT-variant fører mig gennem svinget uden at kny.

ProCeed betød førhen i Kia-sammenhæng, at det var en 3-dørs Ceed, men nu er tiderne skiftet, og med den nye model betyder det i stedet, at du får en stationcar med en velformet bagdel. Se den lidt som en koreansk udgave af Mercedes CLA Shooting Brake. Og det fungerer faktisk overraskende godt.

Testbilen i denne duel har i dåbsgave fået en pakke, der giver den de bedste forudsætninger for at klare en dynamisk ilddåb: En 4-cylindret turbomotor med 204 hk, en lækker dobbeltkoblingsgearkasse og GT-Line-udstyr, som giver den sportslige detaljer ude som inde.

Kia ProCeed er et stærkt og praktisk svar på en familiebil til 362.999 kr., som effektmæssigt placerer sig lige under GTI-klassen. Det gør dagens konkurrent faktisk også. 

Sådan starter Frederik T. Frey testen af disse to flotte biler, der forsøger at gøre stationcar'en sexet.  Du kan læse hele historien i det blad, der er på gaden idag. Hvis du i fremtiden ikke vil gå glip af historier som denne, kan du få abonnement på Bil Magasinet - få de første 3 numre for 99 kr. Du sparer 110 kr. 

Stor premiere-sektion

Det nye nummer af Bil Magasinet er også fyldt med mange andre spændende historier.

I vores "Premiere" kan du læse om følgende nye modeller:

VW T-Cross

Mazda 3

Bentley Continental GTC

Volvo V60 CC

DS 3 Crossback

Toyota Corolla

Det bedste fra Bil Magasinet

Herunder har vi lavet et lille uddrag fra nogle af de historier du kan glæde dig til i magasinet - hvis du altså ikke allerede har fået det ind af døren.

Vil du i fremtiden være sikker på, ikke at gå glip af spændende stof fra bilernes verden, så kan du tegne abonnement på Bil Magasinet. Få næste nummer af Bil Magasinet plus to mere for kun 99 kr. klik hér

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...