Pagani Zonda HH
Pagani Zonda HH © Bil Magasinet

Dansker køber Pagani Zonda

Første eksemplar af Zonda Roadster er solgt til en dansker. Få den utrolige historie, og tag med ud at køre i det nye Bil Magasinet

19. december 2012 af Bil Magasinet

Bil Magasinet står bag et ægte scoop i det nye nummer, der udkommer torsdag 20. december 2013. Vi har fået adgang til den eneste danskejede Pagani og dens stærkt bilinteresserede ejer, og du får hele historien i det nye blad. I artiklen begynder Søren Juul med at skrive:

"Pagani Zonda HH er en one off-bil bygget i et eneste eksemplar til en dansk rigmand. Faktisk brugte David Heinemeier Hansson seks uger sammen med Pagani's ingeniører, hvor han håndplukkede de bedste dele fra Pagani Zonda F Roadster (produceret i 25 eksemplarer) og den endnu sjældnere Zonda Cinque (produceret i fem eksemplarer). HH har derfor Cinques kraftige V12-motor med 678 hk. Gearkassen er en manuel 6-trins i stedet for den sekventielle gearkasse, du finder i Cinque. David ønskede sig nemlig den ultimative, mekaniske hyperbil uden for meget elektronik. Og det er lige præcis, hvad han har fået fat i.

Kulfibrene, der flugter perfekt fra chassis til dør, instrumenteringen som er fræst i ét stykke, titaniumskruerne med Paganis logo eller de bundhængslede pedaler. Det hele står som små kunstværker. Tilsammen skaber de en af de vildeste kreationer, bilverdenen nogensinde har set. Men det er først, da den kraftige startermotor tager fat, at festen virkelig begynder.

Fra udkanten af Marbella på Costa del Sol og 40 km ind i det andalusiske højland snor en af Europas bedste veje sig. Hvis du vil slippe en sportsvogn fri uden at få ordensmagten på nakken, så er det her, du skal tage hen. Bjergstrækningen fra San Pedro til byen Ronda byder på hurtige sweepers, snævre kurver og et landskab, der strækker sig fra en frodig, grøn skov til et goldt månelandskab. Himlen er blå, solen sender et blødt lys ned over det åbne cockpit, mens den 7,3-liters V12 sugemotor med piskesmældsfremkaldende speederrespons bombarderer bjergsiden med lydbølger.

AMG-motoren rumler dybt, når den lister afsted ved lav hastighed men skifter karakter, når den får lov at tage omdrejninger."

Få køreoplevelsen og Søren Juuls storslåede billeder i den store artikel i Bil Magasinet nr. 256, der er på gaden til 54,95 kr.

Få en forsmag på magasinet her (åbner i nyt vindue)

© bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...