© bilmagasinet.dk

Bil Magasinet kører 342 km/t i Zenvo

Den danske superbil strækker endelig ben. Vi kører 342 km/t på Autobahn

1. november 2009 af Jens Østergaard

Som det første magasin i verden har Bil Magasinet fået lov til at vise, hvad den danske superbil Zenvo ST1 virkelig er i stand til. Vi har kørt bilen før på dansk vej, men i det blad, der udkommer nu på torsdag den 15. oktober, får chefredaktør Mikkel Thomsager den vanvittige bil op på 342 km/t på et tomt stykke tysk motorvej.

"Det er forbavsende udramatisk, fordi bilen er fuldstændig rolig selv ved så høj fart", siger Mikkel Thomsager.

"Zenvo accelererer vedholdende på den anden side af 300 km/t uden den mindste antydning af, at jeg er i nærheden af grænsen. Fartressourcerne er uudtømmelige. Jeg valgte at slå ud, fordi jeg havde fået nok. Men bilen ville endnu længere op."

Når bilen kommer i produktion vil farten blive begrænset til 375 km/t, men uden begrænsning skulle den med sine 1.104 hk være i stand til at runde 400 km/t.

Zenvo ST1 er tænkt og bygget af  Jesper Jensen og Troels Vollertsen i et værksted på Sydsjælland. Den inderste, usynlige kerne og motorblokken er hentet fra USA, mens alt andet er bygget fra bunden, inklusive hjulophæng, kabine og motor.

Og hvordan føles det så at køre 342 km/t? Læs alt om køreoplevelsen i Bil Magasinet nummer 218, der udkommer torsdag den 15. oktober.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...