3 potente MINI-GTI'er i nærkontakt

Toyota Yaris GRMN har taget Bil Magasinet med storm, men kampen er ikke slut. Grønskollingen skal nemlig op i fuldt pensum mod to nye og meget seriøse GTI’er: VW Polo GTI og den nye Ford Fiesta ST.

11. oktober 2018

GTI-kampen

"Det er svært ikke at blive begejstret, når man har tre nøgler i lommen og udsigten til en hel dag på lukket racerbane i selskab med tidens fedeste GTI’er.

Ring Knutstorp lægger asfalt til denne måneds stortest, hvor tidligere testvinder i Bil Magasinet, Toyota Yaris GRMN, har inviteret til eksamen mod dens nye kammerater i form af VW Polo GTI og Ford Fiesta ST.

Polo er den eneste af de tre, der bærer en reel GTI-betegnelse, men allerede i det sekund, jeg triller ud af pitten i den grå Ford, ved jeg, at “ST” dækker over de samme kvaliteter. Det havde jeg nu også på fornemmelsen, da den gamle ST er blandt mine favoritter, når det kommer til hurtige hatchbacks.

Varianten vi fik i Danmark, havde 182 hk, mens en særvariant i udlandet havde 200 hk. Heldigvis bliver der ikke længere gjort forskel, så den nye Fiesta ST har 200 hk, uanset hvor du køber den. Til gengæld har motoren tabt en cylinder og skal nu arbejde med tre frem for fire. Slagvolumen er på 1,5 liter, og til at matche de 200 hk har kraftværket 290 Nm. Kræfterne sendes til forhjulene gennem en 6-trins manuel gearkasse."

Sådan skriver Frederik T. Frey i sin indledning til denne måneds stortest i Bil Magasinet. Du kan læse hele testen i det blad, der er på gaden idag. Hvis du vil læse denne test, kan du hoppe ned til din lokale bladpusher og købe Bil Magasinet. Hvis du i fremtiden ikke vil gå glip af historier som denne, kan du få abonnement på Bil Magasinet - få de første 6 numre for 199 kr. Du sparer 200 kr. 

Stor premiere-sektion

Det nye nummer af Bil Magasinet er også fyldt med mange andre spændende historier.

I vores "Premiere" kan du læse om følgende nye modeller:

Det bedste fra Bil Magasinet

Herunder har vi lavet et lille uddrag fra nogle af de historier du kan glæde dig til i magasinet - hvis du altså ikke allerede har fået det ind af døren.

Vil du i fremtiden være sikker på, ikke at gå glip af spændende stof fra bilernes verden, så kan du tegne abonnement på Bil Magasinet. Få næste nummer af Bil Magasinet plus to mere for kun 99 kr. klik hér

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.