Spar penge på at dele bilen med andre

Står bilen ofte stille i garagen, kan du formentlige spare penge ved at blive delebilsbruger. Tjek priserne på to af landets største udbydere.

15. maj 2015 af Redaktionen

Onsdag den 17. september 2014 blev det internationale delebilsselskab car2go lanceret i København som den første by i Skandinavien, hvor 200 biler af modellen Smart Fortwo gjorde deres entré på de københavnske veje.

Konceptet er ganske simpelt. Du registrerer dig som kunde i car2gos system og får tilsendt et medlemskort. Så bruger du bruger din smartphone til at finde, hvor den nærmeste ledige bil står parkeret.

Du bruger dit medlemskort til at åbne bilen, hvorefter du kører og parkerer ved din destination. Så står bilen klar til, at næste bruger kan gøre brug af bilen - og du betaler naturligvis kun for dit eget forbrug.

Hvis du er i tvivl om, delebil er noget for dig så overvej tommelfingerreglen: står din bil flere dage stille i garagen, end den er ude på de danske veje, så er det måske værd at overveje.

Koncept i accelererende udvikling
Car2go er dog langtfra den eneste spiller på markedet, da de skal konkurrere med det allerede etablerede LetsGo, som de seneste år har oplevet, hvordan danskernes brug af delebiler er gået et par gear opad.

»Vi har de seneste år oplevet en ekstrem høj vækst på 50 procent årligt. I år forventer vi en vækst på over 100 procent, og vi er meget godt på vej til at nå det mål,« siger Bjarke Fonnesbech, der er direktør for LetsGo.

Car2go og LetsGo har forskellige priser og betingelser. Hos car2go betaler du 135 kroner pr. time for en Smart Fortwo, mens du hos LetsGo betaler 21 kroner pr. time samt 2,85 kroner pr. kørt kilometer for en minibil til storbyskørsel.

Du betaler desuden et månedligt kontingent hos LetsGo, hvilket du ikke gør som kunde hos car2go. Fælles for begge selskaber er, at du ikke behøver tænke på forsikring, brændstof, service eller parkering, da det er inkluderet i prisen.


Hvis du er i tvivl om, hvilket selskab der henvender sig til dig, så tjek nogle af forskellene her:

 

 

car2go

Indmeldelsesgebyr

200 kr.

Kontingent pr. måned

0 kr.

Geografisk område

København

Pris pr. time

135 kr.

Pris pr. kilometer

0

Bil

Smart Fortwo af Daimler AG

 

 


LetsGo

Indmeldelsesgebyr

950 kr.

Kontingent pr. måned

220 kr.

Geografisk område

København, Aarhus, Odense, Herning, Thisted, Hedensted og Greve

Pris pr. time

21 kr.

Pris pr. kilometer

2,85 kr.

Biler

9 forskellige fra minibil til kassevogn


Fra Penge & Privatøkonomi, november 2014

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...