Arbejd mindre og rejs længere

For at finansiere en returrejse for hele familien til Thailand skal en gennemsnitsdansker arbejde seks dage mindre i 2014 sammenlignet med 2009.

24. april 2015 af Flybillet.dk

Tyrkiet, Østrig og Thailand er de danske favoritdestinationer, hvor billetpriserne er faldet mest de seneste fem år. Til forskel er USA, Spanien og Frankrig blevet dyrere rejsedestinationer.

Selvom man medregner husstandens øgede disponible indkomst, som er steget med næsten 9 procent siden 2009, er den reelle pris for flybilletten til disse tre destinationer stadig højere i 2014 end i 2009.

Det er resultatet af en undersøgelse foretaget af Flybillet.dk, som har set på, hvor mange arbejdsdage gennemsnitsdanskeren skal arbejde for at få råd til en returrejse med familien, to voksne og to børn under tolv år.

Til en rejse til Tyrkiet i 2014 skal man arbejde 22 dage sammenlignet med 2009, hvor man skulle arbejde 28 dage for at betale samme flybillet. Det krævede altså syv arbejdsdage mindre at betale en rejse til Østrig i 2014 sammenlignet med 2009.

»Vi ønskede at se på, hvordan prisudviklingen har været for danskernes favoritrejsemål, og hvordan vi kan hjælpe dem med at vælge det billigste rejsemål.

Når vi sammenholdt billetpriserne med den økonomiske udvikling i Danmark, kunne vi se, at nogle rejsemål er blevet væsentligt billigere, mens andre er blevet dyrere.

For at få en billig ferie skal du vælge dit rejsemål med omhu. Flybillet.dk finder automatisk de billigste billetter til din feriedestination,« siger Claes Tellman, kommunikationschef på Flybillet.dk.

Kilde: Statbank.dk og Flybillet.dk

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...