5 mentale tricks der pepper din økonomi op

Den privatøkonomiske rådgiver Lone Eriksen fra styrpaapenge.dk samlet en hitliste med fem vigtige tip til at få mere ud af din privatøkonomi.

19. november 2014

1: Analyser din økonomi til bunds
Det mest elementære først. Skab dig et fuldstændigt overblik over, hvordan din økonomi er sammensat, og hvad du bruger dine penge på. For at kunne ændre noget i din økonomiske adfærd, er du nødt til at vide, hvor du er. Brug eksempelvis spiir.dk til at få overblik over dit forbrug.

2: Sæt dig et mål på 12 måneders sigt
Hvis du ikke ved, hvad dit mål med din økonomi er, forbliver den uændret. Vær konkret og undersøg, hvad det vil give dig at nå dine mål. Hvilken følelse vil du for eksempel have, når du bestiller drømmeferien, køber din drømmebil eller den mountainbike, du altid har drømt om?

3: Kig på din nuværende situation og stil dig selv følgende spørgsmål:
Vil den økonomi, jeg har i dag, føre mig til mit mål, eller vil den fastholde mig i min nuværende situation?

4: Hvad er vigtigt for dig?
Hvis du skal ændre din adfærd for at nå dit mål, må du lave en værdiafklaring. Er det vigtigere at gå på cafe end at komme på drømmeferien? Er det vigtigere at bruge penge på takeaway tre gange om måneden end at købe den nye mountainbike og betale med egne penge?

5: Hold et økonomisk topmøde en gang om måneden.
- Analyser sidste måneds forbrug i forhold til dine planer.
- Undersøg, hvad der skal bruges af penge i den kommende måned. Skal der for eksempel købes flyverdragter til børnene, eller skal der holdes fødselsdag, og hvordan finder du pengene til det?

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...