3 strategier til millionerne

Drømmer du om at blive millionær, kan du naturligvis satse på at vinde den store gevinst i Lotto. Vil du forøge dine chancer, er der tre veje til samfundets økonomiske top.

19. november 2014 af Anders Brinck Rosenholm

Tag en uddannelse
Studievejen via universitet eller handelshøjskolen er den lange, men mest sikre vej ind i millionærernes rækker. Den kræver dog, at du efterfølgende får et velbetalt job.

Plus: Du behøver hverken have penge, erfaring eller den rigtige baggrund. Uddannelsen er gratis og tilgængelig - og så længe du gerne vil være jurist, cand. merc.'er, eller økonom, kan din uddannelse føre dig til lukrative lønninger.

Minus: Strategien tager lang tid, og konkurrencen om de velbetalte job er brutal. Dine egne evner, især din intelligens, sætter i højere grad nogle grænser for, hvor langt du kan nå, for ikke alle kan for eksempel komme ind på lægestudiet. Derudover er du nødt til at ofre mange år af din ungdom på bøgerne, så du kan være foran dine medstuderende.

Vælg velstillede forældre
Her bliver du født direkte ind i de priviligeredes rækker. Du begynder altså fra toppen med adgang til de bedste netværk, så her er ikke så meget tale om en strategi, som en udnyttelse af dine arvede fordele og forblive i den øverste kaste.

Plus
: Du er født ind i overklassen og er automatisk et skridt foran de resterende 99 procent af befolkningen. Du har fra fødslen nogle privilegier, der gør vejen til det perfekte job nemmere.

Minus: Du kan ikke slippe for at tage en lang uddannelse, selv om du kan se frem til at få nøglerne til fars millionvirksomhed. Forventninger til dig er høje, da det automatisk forventes, at du får succes. Fiasko er ikke en mulighed, da det vil klæbe til dit image.

Start eget firma
Strategien med at bygge din egen virksomhed op fra bunden er din korteste vej til millionerne. Det er dog også den mest risikable, fordi du kan risikere at ryge direkte tilbage til start eller længere tilbage endnu, hvis det går galt.

Plus: Du behøver ikke nødvendigvis at tage en uddannelse, og du er automatisk foran alle dem, der skal slave væk på lange studier. Du har en frihed, som lønslaverne kun drømmer om, og du har chancen for at tjene mange millioner på meget kort tid.

Minus: Du skal knokle i døgndrift og tage personligt ansvar for alt, mens du arbejder dig op. Du har desperat brug for erfaringer og netværk, som du selv skal sørge for at skaffe. Uanset dine forudsætninger, er der er en stor risiko for, at du ikke vil få succes.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...