© Mecum Auctions

Sprød gadget til Lotus-fans: Så dyr er den sjældne retro-racer

Lotus løftede i 2013 sløret for et 200-hestekræfters monster af et motorcykelkoncept. Nu kan du få fingrene i et eksemplar for de 3 millioner kroner, der alligevel bare flyder derhjemme.

20. august 2016 af Daniel Bohnsen

Det er ikke usædvanligt, at bilproducenter viser konceptkøretøjer, der ikke umiddelbart ligner biler. Hvad end det er noget, der mest af alt ligner et rumskib, eller det er en motorcykel som her, kan koncepterne sagtens fungere som designstudie, der viser hvilken retning bilmærket går med deres næste produktionsmodeller.

Mere usædvanligt er det, at disse designstudier reelt går i produktion. Derfor kom det som noget af en overraskelse, da Lotus i 2014 offentliggjorde, at de ville producere 100 eksemplarer af deres gudesmukke C-01 motorcykel.

C-01 er tegnet af tidligere seniordesigner for Bugatti, Daniel Simon, der også er manden bag de futuristiske motorcykler fra Tron Legacy-filmen. Og netop disse Tron Legacy Light Cycles ser man tydelige spor af i Lotus C-01, der har langstrakte linjer og en næsten vandret kørestilling.

© Mecum Auctions

Motorcyklens design er dog på én gang futuristisk og retro, og man finder også træk fra klassiske firhjulede Lotus’er i formgivningen. Eksempelvis ligner luftindtaget snuden fra den ikoniske Lotus Seven, hvilket kun forstærkes af lakeringen i British Racing Green med gule detaljer.

© Mecum Auctions

Ikke kun et kønt ansigt

Lotus C-01 er mere end bare flotte linjer, under den blanke karosse ligger nemlig en 1195 kubiks V-Twin fra KTM RC8R, og med knap 180 heste til omtrent ligeså mange kilo egenvægt burde den kunne flytte sig.

Dette eksemplar, der altså er én af kun 100 producerede, har aldrig været kørt, så beskrivelsen “som ny” kan nok godt tages for gode varer.

Motorcyklen er til salg på Mecum Auctions i denne weekend og forventes at skifte ejer for omkring 3 millioner danske kroner.

© Mecum Auctions

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...