Årgang 1980 springer ud som veteraner

Når bilen fylder 35 år er den veteran og får lav vægtafgift og lange synsintervaller

22. december 2014 af Bil Magasinet

Et nyt år betyder, at en ny flok biler fylder 35 år og dermed bliver veteranbiler - med alt, hvad det indebærer af lav vægtafgift og lange synsintervaller. I 2015 er turen kommet til de biler, der debuterede i 1980, skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

35 år er normalt ingen alder, men for biler er det halvrunde tal en vigtig milepæl, fordi en bil kan kalde sig veteran, når den fylder 35 år. I 2015 kommer turen til biler fra 1980, og deres ejere kan se frem til, at det bliver nemmere og billigere at have samlerobjektet stående i garagen. Det skriver MotorClassic, FDMs store magasin om klassiske biler. 

Audi Quattro, BMW 745i, Ferrari Mondial, Ford Escort XR3, Lotus Esprit Turbo og Mercedes 230 E er blandt de biler, der fylder 35 år i 2015 og dermed bliver betydeligt billigere at eje: 

”Når bilen fylder 35 år, falder vægtafgiften automatisk til en fjerdedel af den normale takst, og det er noget, der kan mærkes,” fortæller MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch. 

Er bilen fyldt 35, kan den desuden gratis omregistreres til veterankørsel. ”Så skal den først til syn igen, når den fylder 40 år og derefter blot hvert 8. år. Til gengæld må den kun bruges lejlighedsvis, altså ikke til daglig kørsel til og fra arbejde”, siger Bo Christian Koch. 

Ældre biler kan desuden få meget fordelagtige veteranforsikringer i en række selskaber, og importerer man en over 35 år gammel bil i original stand, beregnes registreringsafgiften ud fra 40 procent af nyprisen før afgift.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...