Lexus CT 200h er mærkets første 5-dørs bil i den lille klasse. Den er udviklet i Europa til europæiske købere, der er villig til at betale for en eksklusiv prestigebil, men samtidig vil have en miljøvenlig billøsning.© bilmagasinet.dk

Stærk pris på ny mini-Lexus

5-dørs hybridbil med benzin- og elmotor fås til under 400.000 kr.

20. januar 2011 af Steen Bachmann

Toyota Danmark har offentliggjort prisen på Lexus´ nye 5-dørs hatchback. Den kommer til at koste 378.731 kr., hvilket er væsentligt under de prisgæt, der har været fremme i pressen.

Bilen hedder CT200h, hvor H'et står for hybrid og indikerer drivlinjen, der er en kombination af benzin- og el.

På Genève-udstillingen 2009 fortalte vice-president for Lexus, Andy Pfeiffenberger, til bilmagasinet.dk, at Lexus ikke kan overleve som selvstændigt mærke ved at bygge store luksusbiler og firehjulstrækkere til amerikanske købere. Derfor præsenterede man en konceptbil på størrelse med en Audi A3 for at lodde stemningen, og det er den færdige udgave, der nu kommer til Danmark. 

Se konceptbilen fra 2009 og få baggrunden for Lexus´ ambitioner i den lille mellemklasse 

Modellen med det meget lidt sexede navn CT 200 h kommer på markedet i Europa i foråret 2011. Den er Lexus´ første 5-dørs hatchback og den første bilmodel fra mærket, der udelukkende sælges med hybridteknologi.

Akselafstanden er 260 cm, og bagagerummet rummer 345 liter og 920 liter med bagsæderne nede. Det er næsten identisk med målene for Audi A3, der har akselafstand på 258 cm og bagagerum på 350/1.080 liter.

© bilmagasinet.dk

Drivlinjen er en 1,8-liters Toyota benzinmotor med variabel ventilstyring og en elmotor. Kombinationen giver populært sagt præstationer som en 2-liters motor, men forbrug som en 1,4-liters.

Bilen kan køres i to køreprogrammer: Dynamisk og Komfort, og er baseret på en nyudviklet platform med avancerede dobbelte wishbones bagtil. Denne løsning er dyrere end traditionelle bærearme, og skal sikre en BMW-agtig kombination af køreglæde og komfort.

Højt sikkerhedsniveau
Knæairbag til både fører og passager er standard, og ialt er her otte airbags. Et Lexus-udviklet Pre Crash-system er ekstraudstyr i forbindelse med køb af aktiv fartpilot. Radaren skanner vejbanen og identificerer potentielt farlige situationer. I tilfælde af akut risiko for en kollision advarer systemet føreren med lyd og blink, aktiverer bremseforstærkeren, strammer selerne og indstiller ESC-systemet til maksimalt vejgreb.

Elektronisk styret genving af energi fra nedbremsninger
Electronically Controlled Braking-Regeneration System (ECB-R) opsamler energi fra nedbremsninger og sender den til den indbyggede elmotor. Denne lagrer energien i bilens lithium ion-batteri, og anvender den igen på det mest miljøvenlige tidspunkt.

Lexus CT200h kommer til Danmark april 2011, og den enlige danske forhandler, Lexus Copenhagen, arbejder netop nu på en attraktiv beskatningsværdi, så bilen bliver interessant for virksomheder med en miljørigtig profil.

Målet med det aerodynamiske design er så lav vindmodstand og vindstøj som muligt. Forlygterne er med LED-kørelys, og den høje forrude og flydende taglinje giver en opsigtsvækkende profil. Bagtil er her integreret tagspoiler og Lexus´ karakteristiske L-formede baglygter.

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...