© bilmagasinet.dk

Lexus stopper i Danmark

Det er umuligt at sælge miljøvenlige prestigebiler under det nuværende danske afgiftssystem, lyder det

7. juni 2013 af Bil Magasinet

Det japanske luksusbilmærke Lexus indstiller salget af fabriksnye biler i Danmark. Mulighederne for at sælge miljøvenlige hybridbiler er håbløse med den nuværende forældede lovgivning på registreringsafgiftsområdet, der afregner efter bilens pris fra fabrikken og kun i begrænset grad tager hensyn til udledning af CO2 og brændstofforbrug.

Lexus´ fremtidige modeller er baseret på avanceret hybridteknologi, der giver lav udledning af CO2 og stort set ingen udledning af sundhedsskadelige kvælstoffer og partiker.

”Den avancerede hybridteknologi er dyrere at udvikle og producere end biler med traditionel benzin- eller dieselteknologi. Det gør, at avanceret hybridteknologi desværre har for svære kår i Danmark, hvor registreringsafgiften på biler beregnes ud fra bilens værdi,” siger Kristian Krapper, adm. direktør for Toyota Danmark, der står for importen af Lexus i Danmark.

Døren står dog fortsat på klem for det japanske luksusbilmærke:

”I det øjeblik vilkårene for den avancerede og miljørigtige hybridteknologi i Danmark bliver bedre, står vi klar til at genoptage salget af nogle af de mest miljørigtige biler på markedet i Danmark igen,” fastslår Kristian Krapper.

Lexus-salget i Danmark bliver sat på standby pr. 1. juli 2013, og beslutningen er truffet i enighed med den danske Lexus-forhandler MLA-Gruppen i København. Det er udelukkende salget af fabriksnye Lexus-biler, der bliver sat standby.

MLA-Gruppen vil fortsat være Lexus-reparatør, og det er således her fortsat muligt at få udført service og reparationer, ligesom fabriksgarantien opretholdes uforandret.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...