2020 Lexus LC 500h aut.
2020 Lexus LC 500h aut.

Breaking: Lexus vender tilbage til Danmark

Rygvind til klimavenlige biler og øget salg i premiumklassen får Lexus til at vende tilbage til Danmark. Få overblikket over 2020-modelprogrammet

7. november 2019 af Steen Bachmann

Toyota Danmark har efter længere tids overvejelse besluttet sig for at hente dattermærket Lexus til Danmark igen.

Lexus trak sig i juni 2013 på grund af svigtende salg og bilafgifter, der favoriserede billige biler i stedet for teknologisk avancerede biler, men med den mindre afgiftsomlægning i 2017 er salget af dyrere biler herhjemme steget igen. 

Skal opleves som en ny familie

Det vil Lexus have en andel i, og derfor åbner de i første omgang én forhandler i Søborg ved København i foråret 2020. Beliggenheden skyldes, at 60 pct. af det danske marked for premiumbiler ligger i hovedstadsområdet.

"Vi vil være et alternativ til de tre tyske premiummærker. Volumen er ikke vores primære mål. Vi går i stedet efter en kundeoplevelse, som skal få vores kunder til at føle, at de får en ny familie," forklarer Mika Elojärvi, salgsdirektør for Lexus Northern Europa. 

Han understreger, at man hos Lexus slet ikke bruger betegnelsen 'kunder', men foretrækker 'gæster'.

2020 Lexus LC 500h aut.
Lexus LC 500h aut.Lexus har et bredt modelprogram på deres største marked, USA, med konventionelle motorer og hybriddrivliner. 67 pct. af salget i hele Europa er hybrider, mens tallet for Central- og Vesteuropa er 95 pct.

Seks modeller til Danmark

Af de 10 Lexus-modeller i 2019-programmet kommer de seks til Danmark: Tre SUV'er, to sedaner og en coupé. Alle med hybridbiler med 4- eller 6-cylindrede benzinmotorer, elmotor og batterier af litium- eller nikkel-metal typerne. Der kommer ingen plugin hybrider eller elbiler.

*Lexus arbejder på at udvikle en elbil, der kommer, når markedet er klar til den. I dag er selvopladelige hybridbiler den mest oplagte løsning for det danske marked, og derfor satser vi på dem," siger Mika Elojärvi fra Lexus.

En større undersøgelse af brugen af Toyota- og Lexus-biler i fire europæiske storbyer har vist, at bilerne i praksis kører på strøm op mod 50 pct. af tiden på trods af, at er tale om selvopladelige hybridbiler. Dét, og så det faktum, at man slipper for infrastruktur til hjemmeladere og kabler, får Lexus til at tro på, at danske bilkøbere i premiumklassen er klar til et 'nyt' grønt bilmærke.

*Hvis jeg skulle give et råd til de danske politikere, der siger, at de er ambitiøse på klimaets vegne, så ville det være at skabe en mere moderne afgiftsstruktur for biler. Det virker gammeldags at beskatte værdi af en bil i stedet for at lægge vægt på ting som C02- og Nox-udslip, der har betydning for miljøet. Vi vil råde til en afgiftspolitik, som fremmer miljøvenlige biler," siger Mika Elojärvi.

Lexus LS 500h aut.
Lexus LS 500h aut.

Lexus LC er flagskibet i det nuværende modelprogram. Coupéen fås med en 5-liters V8'er og i en hybridversion med 3,5-liters V6 og elmotor. Kun hybriden kommer til Danmark.

Fakta om Lexus

Ideén til et selvstændigt, japansk luksusmærke opstod hos Toyota's  daværende topchef i 1983.

I 1989 debuterede luksusmærket Lexus med sedanen LS400 i USA. Målet var at bygge verdens bedste og mest pålidelige bil, og omkostningerne til udvikling og test var enorme.

I 2011 solgte Lexus 404.000 biler. I 2019 estimeres salget til at lande på 730.000 biler.

67 pct. af mærkets salg er hybridbiler uden kabel. I Vesteuropa er tallet 95 pct. I Danmark vil der kun blive solgt Lexus med hybriddrivliner.

I Norge har Lexus ligget nr. 1 i AutoIndex tilfredshedsundersøgelsen ni år i træk.

Danske priser offentliggøres efter nytår.  

Interesserede kunder henvises til lexus.dk, hvor man kan få et nyhedsbrev med seneste nyt.

Lexus UX
Lexus UX

UX blev lanceret i starten af 2019 og er 450 cm lang. Den er baseret på samme platform som Toyota C-HR og kommer til Danmark med 2-liters hybriddrivline, trinløst CVT-gear og forhjulstræk. Den findes også i en version med firehjulstræk.

Lexus RX 450h aut.
Lexus RX 450h aut.

4. generation af Lexus´ mest solgte model stammer fra 2016 og er netop blevet faceliftet med en dramatisk front og seneste elektronik. Den kommer til Danmark med V6 3,5 benziner og elmotor, trinløst gear og firehjulstræk.

Lexus RX 450h L aut.
Lexus RX 450h L aut.

L'et i RX 450h L står for Long. Bilen har uændret akselafstand, men er 11 cm længere end den almindelige RX.

Lexus RX 450h L aut.
Lexus RX 450h L aut.

Den lange version af RX 450h fås med fem eller syv sæder.

Lexus ES 300h aut.
Lexus ES 300h aut.

ES kører med samme drivline som Toyota RAV4 Hybrid: En 2,5-liters benziner og en elmotor i kombination med trinløst gear.

Lexus LS 600h L aut.
Lexus LS 600h L aut.

Femte generation af luksusbilen LS er helt ny. LS 500h fås i almindelig og lang version med 3,5 V6, elmotor og trinløst gear.

Lexus LC 500h aut.
Lexus LC 500h aut.

Den eneste konkurrent til Lexus´ store coupé er hybridsuperbilen Honda NSX, som er en anden type bil, og måske elbilen Porsche Taycan.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...