Range Rover LWB

Kongen af sneen! Fremtidens Range Rover gemmer sig langt mod nord

Femte generation af Range Rover er sat til at gøre sin entre i løbet af 2021, og vores spionfotografer har fanget den i et snelandskab langt mod nord. Få alle facts i artiklen hér!

27. februar 2020 af Christian Birkekvist

Bilfabrikanterne kæmper hårdt for at vinde slaget om luksus SUV-klassen. For at vinde skal Land Rover levere noget nyt, der overgår alt deres gamle. Måske er en ny generation af flagskibet svaret. Det er lader ihvertfald til at være strategien, nu hvor den nye generation af Range Rover er på trapperne. 

Femte generation af Range Rover kommer i 2021. Land Rover laver også en variant med lang akselafstand. Fotografer har spottet LWB-varianten (long wheelbase) i sneen under testkørsel et sted i det nordlige europa. Prototypen kørte rundt med fuld camouflage, næsten som en vinterjakke, der beskytter mod kulden. Vi bringer nu billeder af den nye variant.

Range Rover LWB

SUV'en gennemgår en evolution, ikke en revolution

Akselafstanden træder tydeligt frem og viser, at der her er tale om den forlængede version. De kæmpestore bagdøre fortæller samme historie, hvis man ellers skulle være i tvivl. Forklædningen skjuler SUV’ens design godt. Men selv den bedste camouflage kan ikke skjule Range Rover’ens velkendte kasseform. 

Det lader til at Range Rover’en viser sig i sin produktionsform med de endelige forlygter. Land Rover skjuler desværre baglygterne under kamuflagen. Bagviskeren er som sædvanligt også gemt væk under spoileren. 

Englænderens størrelse ændrer sig ikke vildt meget i den næste generation. Land Rover siger, at vi ikke skal forvente en revolution, men en evolution. Spionbillederne giver samme indtryk.  

Range Rover LWB

Emissionsfri Range Rover er på vej

Lad ikke det familiære design snyde dig. Den nye Range Rover er ikke bare mere af den samme gamle SUV. Land Rover bruger den helt nye MLA-platform, der benytter aluminum i stor stil. Efter den omfattende slankekur skulle englænderen gerne have tabt sig en del. 

Land Rover vil bygge en lang række modeller på den nye platform i løbet af 2020’erne, herunder hybrid- og elbiler. Bilfabrikanten har også noget andet på tegnebrættet. De vil bygge en emissionsfri Range Rover i løbet af de næste par år. Men en plug-in hybrid er øverst på dagsordenen. Den skal være en opfølger til P400e.

Range Rover LWB

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...