Præsenteret i Paris: Her er den splinternye Land Rover Discovery

Land Rover har netop løftet sløret for den nye Discovery forud for den officielle åbning af biludstillingen i Paris. Allerede nu er der danske priser på den store SUV.

28. september 2016 af Esben Skrumsager

Bil Magasinet er i disse dag i Paris for at se nærmere på en lang række spændende nyheder fra den internationale bilbranche.

En af de helt store nyheder er Land Rover's præsentation af den nye Discovery, som nu for alvor bliver en gennemført syv-sæders familie SUV.

Og selvom bilen først kommer på markedet i løbet af marts-april næste år, så er den danske importør allerede nu klar med en komplet oversigt over priser og udstyr i den nye Discovery.

Med 180-heste fra en 4-cylindret dieselmotor vil den nye Discovery kunne fås fra 899.000 kroner.

Det er eksempelvis mere end 100.000 kroner mindre end den billigste udgave af Volvo XC90.

Samme motor med 240 heste koster ca. 70.000 ekstra, mens Discovery med en 6-cylindret benzinmotor koster 1.059.900 kroner.

Alle Discovery-modellerne fås udelukkende med firehjulstræk og en 8-trins automatgearkasse.

Den dyreste variant er en 6-cylindret dieselmodel med 258 hk i en udstyrsvariant kaldet "First Edition", der som navnet antyder vil være en version, som kun tilbydes i begrænset antal forud for resten af modelprogrammets lancering.

Den koster mindst 1.505.900 kroner.

Blandt de mest væsentlige nyheder i den nye Discovery er det blandt andet værd at nævne, at der nu er plads til syv fuldvoksne mennesker i bilen. 

De syv sæder er ikke standard, men de to sidste sæder koster ca. 30.000 ekstra, og hvis det er nok til at spare familien for en bil nummer to eller tre, så er det vel relativt godt givet ud.

Teknisk mesterstykke

Bilen blev i dag præsenteret som Land Rovers bud på den ultimative familie-SUV, og en del af argumenterne for at kalde den netop det er, at der både er komfort og tekniske løsninger for alle familiemedlemmer.

Bilen rummer et utal af praktiske opbevaringsrum, og i rummet mellem forsæderne kan der eksempelvis opbevares fire tablets, som kan lades op i et af bilens i alt ni USB-stik eller seks 12-volt-stik.

Bilens integrerede WiFi-løsning gør det muligt for op til otte personer at være koblet på bilens netværk.

Den nye Land Rover Discovery må slæbe op til 3.500 kg og køre i vand i op til 90 centimeters dybde, så folkene bag den nye model er ikke blege for at love, at selvom bilen er mere moderne end nogensinde, så er der ikke gået på kompromis med de klassiske offroad-egenskaber.

Herunder kan du se Land Rovers egen præsentation af den nye Discovery.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...