X-tomi drawing Land Rover Defender Pickup

X-tomi har forsøgt at vise hvordan en Defender Pickup kunne se ud. Tjek deres Facebook side for flere af denne slags renders, de kan deres kram. 

Land Rover udvider familien: Kommer der en Defender med lad?

Land Rover seneste udtalelser puster til ideen om, at der er flere forskellige slags Land Rover Defender på vej.

25. februar 2021 af Gustav Reeh Persson

Land Rover Defender familie

Den nye Land Rover Defender, der blev præsenteret i 2020, har været en kæmpe succes. Den er blevet komfortabel og luksuriøs som Range Rover og heldigt for Land Rover er den rundt i verden blevet solgt som varmt brød. Vi skal være de første til at sige, at vi hellere ville have den gamle med i en jungle, men Land Rover Defender årgang 2020 er blevet en personbil.

Det har hele tiden været planen at bruge det navn, den gamle Defender opbyggede, til at skabe en række succesfulde modeller. Nu begynder den plan at tage form.

Læs vores test af den nye Defender her.

Land Rover Defender 110 V8 Carpathian Edition
Land Rover Defender V8 Carpathian Edition

Godt nok er det ikke en ny model, men en ny variant. 

Land Rover Defender V8

Land Rover har løftet sløret for en ny V8 motor til Land Rover Defender. Vi hilser den velkommen og siger, at vi meget gerne vil prøve monsteret. Defender V8 med kompressorassistance yder hele 525 hk.

Den "lille" (kæmpestore) 3-dørs Defender 90, der vejer 2,5 ton, kører med den nye motor fra 0-100 km/t på 5,2 sekunder. V8'eren topper først ved 240 km/t. Så er der selvfølgelig lidt designdetaljer ekslusivt til V8 Defender, nemlig 4 udstødningsrør, 22" alufælge, blå bremsekalibre og forskellige V8 emblemer. 

Den er præsenteret og kommer til 2022 modellen. 

Land Rover Defender 110 2020
Land Rover Defender 110 2020

Defender på danske veje, hvor den næsten vokser udover striperne. 

© Mathias Brandt

Land Rover Defender 130

Land Rover Defender findes, som det er nu, i to akselafstande. De hedder 90 og 110 som den gamle, selvom det ikke længere passer med målene. Den ene kaldet 90 måler 2,58 meter i akselafstanden, mens den anden måler 3,02 meter. Siden den blev præsenteret, har der været snak om at der skulle komme en 130 variant.

Land Rover Defender 130 er ikke præsenteret endnu, men den er blevet spottet et par gange. Ideen er, at der skal være plads til tre sæderækker med tilsammen otte sæder. Den er selvfølgelig primært rettet mod andre steder end Danmark, men uanset hvad bliver det en kæmpe bil.

Land Rover Defender 110 2020

Land Rover Defender, hvor den burde, men aldrig kommer ud!

Land Rover Defender pickup?

Der har længe sværmet rygter om, at der skulle komme en Land Rover Defender med lad. Pickup er trods alt den bedstsælgende biltype i USA, så det ville være naturligt for Land Rover at konkurrere på det marked, og det blev tidligere rygtet, at en Land Rover Defender pickup var på vej, men senere blev rygterne afkræftet.

Men nu har er der igen blevet pustet til gløderne, efter Nick Colins, Land Rovers direktør for modelprogram, udtalte sig til Autocar om, at en Defender pickup "efterspørges af kunderne", og at der ikke er nogle "strukturelle begrænsninger for en". Desuden slutter hn af med at sige, at "Defender altid var ment som en familie af modeller".

Find den bedste forsikring til din Land Rover - sammenlign forsikringer fra mindst 11 selskaber (reklamelink)

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...