Land Rover trækker lastbil på 110 ton

Farten nåede op på 44 km/t, da en standard Discovery med V6-diesel trak et roadtrain på 110 ton i Northern Territory i Australien

21. september 2017

Land Rover Discovery er typegodkendt til at trække 3.500 kg på krogen, men Land Rover vil vise, at den kan trække meget mere. Det har de testet ved at trække et 100 meter langt roadtrain i det øde Northern Territory i Australien. 

Bilen var en Discovery Td6 med 3-liters V6-diesel, 258 hk, 8-trins automatgear og firehjulstræk. Den trak lastbiltrækket 16 km på en lukket sektion af Lasseter Highway.

I Australien er roadtrains med op til fire trailere tilladt i den øde outback. De transporterer brændstof, mineraler og kvæg over enorme afstande. Den maksimalt tilladte vogntogslængde er 53,5 meter, så Land Rover indhentede en tilladelse til at trække syv trailere og forvognen – der var nødvendig for at kunne bruge trækkets bremser.

John Bilato, Managing Director for vognmandsfirmaet G&S Transport, sad bag rattet af Discoveryen i rekordforsøget:

“Da Land Rover kontaktede os, troede jeg i første omgang ikke, at bilen ville kunne trække et roadtrain. Men jeg blev ærligt talt overrasket over, hvor let det var for den at trække 110 ton, og at gearskiftet fungerede som det skulle på trods af så stor belastning."

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...