Land Rover Discovery Sport 2019 Mild Hybrid Grå SUV 4x4 bagende bagfra
© Foto: Frederik T. Frey

Land Rover Discovery Sport opper sig

Første test: Et facelift lander på et tørt sted for den firehjulstrukne Land Rover, der lægger sig op ad Range Rover i kabinen, har hybridteknologi og fortsat kan fås med syv siddepladser.

5. september 2019 af Frederik T. Frey

Hvor er vi?

Den opmærksomme læser vil hurtigt have spottet, at nummerpladerne på den grå Land Rover Discovery Sport er danske. De første kilometer i den nye firehjulstrækker trilles på dansk asfalt ikke langt fra Land Rover's flotte salgslokaler i Gladsaxe.

Hvad er nyt ved Land Rover Discovery Sport?

Lad os få det åbenlyse og obligatoriske overstået først – lygter for og bag samt kølergitter og kofangere er naturligvis redesignet og klar til at gøre Discovery Sport aktuel at se på anno 2019.

Land Rover Discovery Sport 2019 Mild Hybrid Grå SUV 4x4 front forende forfra

Lygter, kofanger og kølergitter er opdateret på den faceliftede Land Rover Discovery Sport.

© Foto: Frederik T. Frey

I motorrummet er der også nyheder. Flåden af benzin- og dieselmotorer har nu alle et  mildhybrid-system på 48 volt. De elektriske komponenter hjælper til under acceleration og opsamler energi under bl.a. nedbremsninger, og når bilen triller under 17 km/t, hvor forbrændingsmotoren slås fra. Englænderne melder, at systemet er med til at nedsætte det generelle brændstofforbrug.

Men det er, når man åbner døren, at de største ændringer åbenbarer sig. Kabinen har fået en overhaling af dimensioner, og Discovery Sport er nu tæt på at kunne kalde sig en Range Rover i raffinement og stil, da auraen synes løftet direkte over fra den mindre men mere fancy Range Rover Evoque-model.

Netop denne model låner også Discovery Sport flere af sine systemer, så Land Rover'en igen kan påstå at være med forrest i feltet af modellerne fra det rustikke, britiske mærke. Til bekvemmeligheden er der systemer som Apple CarPlay og et velintegreret head up-display, ligesom så godt som al betjening i kabinen foregår via trykfølsomme skærme og plader – selv på rattet. Infotainment-systemet hedder "Touch Pro". I offroad-afdelingen har Discovery Sport "ClearSight Ground View", der giver føreren et overblik over området foran og under bilens snude i terrænkørsel.

Land Rover Discovery Sport 2019 Mild Hybrid Grå SUV 4x4 Kabine interiør

Der er trykfølsomme skærme ad libitum og fine materialer i kabinen på Land Rover Discovery Sport.

© Foto: Frederik T. Frey

Hvem er konkurrenter til Land Rover Discovery Sport?

Ikke overraskende andre firehjulstrukne, høje og lækre SUV'er. Derfor slås BMW X3, Volvo XC60, Audi Q5 og Mercedes GLC om de samme kunder, Land Rover'en går efter. Discovery Sport har under tiden et mere rustikt image og fås også med syv sæder som ekstraudstyr.

Hvordan kører den?

Sagt med ét ord: Behageligt. Rattet er stort og parret til et styretøj, der reagerer rimeligt. Undervognen er til den bløde side. Selv om Discovery Sport reagerer på alle input, føles SUV'en forholdsvis stor at navigere rundt.

Hvis du vil vide mere om Land Rover Discovery Sport’s køreegenskaber, kan du læse mere i et kommende nummer af månedsmagasinet, Bil Magasinet.

Land Rover Discovery Sport 2019 Mild Hybrid Grå SUV 4x4 Motor

Alle motorer i Land Rover Discovery Sport har mildhybrid-system på 48 volt.

© Foto: Frederik T. Frey

Hvornår lanceres Land Rover Discovery Sport?

Den høje brite vil allerede være at finde hos de danske forhandlere til september med frapriser på 623.880 kr. for en dieselvariant med 180 hk, firehjulstræk, navigation, læderkabine, 18" alufælge, klimaanlæg, bakkamera og automatgear. Billigste benzinvariant har 200 hk, og koster 625.880 kr. ligeledes med firehjulstræk, automatgear og samme mængde udstyr som dieselvarianten.

Samtlige motorvarianter må trække op til 2.500 kg.

I første halvdel af 2020 lanceres en plug in-hybridvariant.

Land Rover Discovery Sport 2019 Mild Hybrid Grå SUV 4x4 front lygter

Fronten ligner, ligesom interiøret, nu flere af de andre modeller fra Land Rover/Range Rover.

© Foto: Frederik T. Frey

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...