Land Rover Defender er definitivt død – men et nyt ikon er på vej

Rygterne har svirret om, at Land Rover skulle ligge i forhandlinger med en milliardær om at lade den ikoniske Defender genopstå. Her er sandheden bag

15. juli 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Vi kunne tidligere på ugen berette om rygter, der lød på, at kemi-milliardæren Jim Ratcliffe lå i forhandlinger med Jaguar Land Rover om at opkøbe rettighederne til den ikoniske Defender. 

Land Rover Defender

Land Rover Defender blev taget ud af produktion i slutningen af 2015, men allerede et halvt år efter opstod der spekulationer om, hvorvidt pengemanden ville bringe den ikoniske bil tilbage.

Land Rover har dog nu svaret på rygterne og meddelt, at der ingen forhandlinger foregår omkring at genoptage den epoke, som Defender'en var.

– Vi kan bekræfte, at der ingen planer er om at genstarte produktionen af den tidligere generation af Defender, lyder det i en officiel kommentar fra firmaet.

Modellen blev taget ud af produktion da den ikke kunne leve op til nutidens stramme forureningskrav – og desuden var den uhyre dyr at producere, da flere af dens dele skulle samles manuelt og altså ikke ved hjælp af moderne robotter.

Mange elsker dog modellen uhyre meget og ønsker at få genoptaget produktionen af bilen et sted med lavere timeløn og slappere forureningskrav. Man kan dog glæde sig over, at Land Rovers eget bud på en moderniseret udgave af bilen regnes med at være klar i 2019.

- Defender vil altid være et Land Rover-ikon, og Jaguar Land Rover har allerede erklæret sin hensigt om at fortsætte Defender-arven med en helt ny model. Defender vil fortsat være en vigtig del af vores fremtidige produktstrategi, og udviklingen af den næste generation skrider sikkert frem.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...