2019 Range Rover Velar SVR
2019 Range Rover Velar SVR

Endelig: Range Rover Velar med 550 hk!

Range Rover Velar har alle dage haft et design, der i den grad godt kunne tåle nogle seriøse overarme. Det har den endelig fået - byd velkommen til SV Autobiography Dynamic Edition

6. februar 2019


550 hk er lige, hvad Range Rover Velar fortjener. Den nye stærke variant hedder SV Autobiography Dynamic Edition - 'SVR' kunne nu også have gjort det, men fred være med det. 

Den er udviklet af Land Rover Special Vehicle Operations og yder 550 hk fra den velkendte 5-liters V8-motor med kompressor. Det er besluttet, at den kun skal være i handlen det næste år – om det er et værdigt farvel til motorer med mere end fire cylindre i Range Rover Velar, kan vi kun gisne om.

Velar går 0-100 på 4,5 sek.

Takket være de 550 hk er spurten fra 0-100 km/t overstået på 4,5 sekunder, og bilen fortsætter til en topfart på 274 km/t. For at kunne håndtere de mange ekstra kræfter er Velar SV Autobiography Dynamic Edition udstyret med opgraderede bremser og affjedringskomponenter samt særlige justeringer af alt fra drivlinjen til sikkerhedssystemerne.

2019 Range Rover Velar
2019 Range Rover Velar

Forener komfort og performance

Michael van der Sande, Managing Director, Land Rover Special Vehicle Operations, siger om den nye Velar:

"Udviklingen af Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition er den type opgave, som Special Vehicle Operations er skabt til. Udfordringen her var at øge ydelsen uden at gå på kompromis med den ro og alsidighed og det raffinement, som er en integreret del af Range Rover Velar. Det har vi gjort, og samtidig har vi skabt en SUV, der kombinerer praktisk anvendelighed, dynamisk performance og afslappende komfort – den er i sandhed en SUV til enhver lejlighed."

Udvendigt kender du Velar SV på en mere aggressiv kofanger med større luftindtag, der forsyner maskineriet med luft. En ny kølergrill og lavere karrosserisider kombineres med en ændret bagkofanger med fire afgangsrør.

SV Autobiography Dynamic Edition er den eneste Velar, der fås i Satin Byron Blue – en metallak fra Special Vehicle Operations Premium Palette-serie – og alle modeller har som standard kontrastfarvet tag i Narvik Black.

Et sæt 22” fælge skal understrege det maskuline udtryk. Når du skal barbere farten af igen, sørger et sæt bremseskiver med en diameter på 395 mm foran og 396 mm bagpå for, at det sker effektivt.

2019 Range Rover Velar
2019 Range Rover Velar

63.900 timers fintuning

I kabinen kan kunderne vælge mellem fire farvekombinationer (Ebony, Cirrus, Vintage Tan og Pimento). SV Autobiography Dynamic Edition har 20-vejs justerbare forsæder med varme/køling samt hukommelse og massagefunktioner som standard.

Kalibreringen af firehjulstrækket, det aktive låsbare differentiale på bagakslen, den 8-trins gearkasse, styretøjet og luftaffjedringen er blevet optimeret og er unik for SV Autobiography Dynamic Edition, hvor den giver en mere fokuseret køreoplevelse. 

Ingeniørerne hos Land Rover Special Vehicle Operations brugte 63.900 timer på at fintune den unikke kalibrering, så kørsel, køreegenskaber og respons er optimeret.

Den nye Velar SV Autobiography Dynamic Edition fås i seks eksteriørfarver: Firenze Red, Santorini Black, Corris Grey, Fuji White, Indus Silver og på specialbestilling Satin Byron Blue.

Prisen kender vi desværre ikke endnu. 

2019 Range Rover Velar
2019 Range Rover Velar

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...