Stor svindelsag: Stjålne engelske biler ender i Thailand

Efterforskning har afsløret enorm tyveri og svindel med dyre superbiler, som ender i Thailand. Omfanget forventes at blive endnu større.

23. juni 2017 af Mathias Brandt

Biltyvene ved godt, at England og især London er et mekka for superbiler. Den seneste tid er der stjålet en stor mængde biler, som aldrig er fundet igen – indtil nu. 

Ifølge den engelske avis, The Guardian, viser det sig nemlig, at mange af bilerne er smuglet til Thailand og solgt videre gennem luksusbilforhandlere.

I Thailand står Lamborghini højt på de riges ønskeseddel. Indtil videre er der beslaglagt 122 biler, hvoraf 32 af dem var Lamborghini’er. Derudover har været Porsche og dyre BMW’er også været eftertragtede i Thailand.

Det var britiske efterforskere, der ledte Thailands politi på sporet af de dyre biler, som var endt i Thailand. Da de thailandske myndigheder gik ind i sagen viste det sig, at sagen havde et langt større omfang end først antaget.

Det hele har været sat i system og blandt andet involveret toldere og eksklusive bilforhandlere i Thailand. Det er nemlig sådan, at superbiler er belagt med en ufattelig høj afgift i Thailand – omkring 328 pct.

En stribe importerede Lamborghini Aventador’s er på importerklæringerne angivet som den langt billigere Gallardo, hvilket har givet en enorm afgiftsbesparelse. 

Importeret som 'reservedele'

Derudover har man fundet ud af, at flere superbiler er blevet sendt til Thailand som ”reservedele” og efterfølgende samlet derude – for at slippe for afgiften.

Det organiserede tyveri er foregået på følgende måde: 

* En engelsk kunde køber en superbil og får den finansieret. 

* Så snart bilen er leveret til kunden, bliver den sat på en container og sendt afsted med skib mod Thailand. 

* Når bilen er på vandet, melder ejeren den stjålet og stopper med at betale afdrag – det efterlader regningen hos forhandleren.

* Bilen sælges nu til en køber i Thailand.

Selvom 122 biler lyder af meget, så mener efterforskerne, at der er sket meget mere fusk. De forventer, at det vil tage lang tid at få ryddet op i branchen. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...