Se præsentationen af ny Lamborghini Aventador S med 740 hk

Aventador blev præsenteret i 2011. Nu er Lamborghini klar med en faceliftet version med det traditionsrige tillægsnavn "S"

22. januar 2017 af Mikkel Thomsager

Hvor?

Valencia samt Circuit Ricardo Tormo, Valencia, Sydspanien

Hvad er nyt?

Siden Miura-modellen fra 1969, har Lamborghini midtvejs i en modelperiode opgraderet modellen med tilnavnet "S". Aventadors S har fået tunet V12-motoren med ekstra 40 hk, så den nu har 740 hk. Derudover er den væsentligste nyhed firehjulsstyring, revideret aerodynamik og ny grafik i instrumenterne.

Hvem er konkurrenterne?

Lamborghini konkurrerer traditionelt med Ferrari, Porsche og Aston Martin, og det er nærliggende at udnævne Ferrari F12, som den nærmeste konkurrent. 

Aventador S stiller dog med centermotor, firehjulstræk og nu også firehjulsstyring, og det er gennemgående en mere kompromisløs supersportsvogn end Ferrari F12. Aventador S er praktisk udfordret men vanvittig at køre.

Lamborghini Aventador S
"Dare Your Ego" er Lamborghinis "pay off" for Aventador S. Forståelsen er, at modellen har så stort et ego, at det kræver et vist ego af ejeren, at få glæde af bilen.© A. Hansen

Hvordan kører den?

Ny firehjulsstyring gør Aventador S mere adræt, og det giver køreoplevelsen en ekstra dimension. Som meget andet i Aventador, skal man ud på grænserne, før den leverer. Da er den til gengæld mere intens og involverende end konkkurrenterne, præcis som designet signalerer.

Kabinen er lille og uden aflæggeplads, og som sådan er Aventador S begrænset som rejsevogn, men den specielle gearkasse er blevet væsentlig bedre og ikke mindst alsidig til gavn for brugbarheden, og affjedringskomforten er overraskende god.

Hvornår lanceres den?

Aventador S kan bestilles nu. Prisen starter ved 2.629.650 kr. uden afgifter eller ca. 6.520.000 kr. på fuld afgift.

VI SYNES...

Aventador er en kompromisløs køremaskiner, som kræver vilje og fuld opmærksomhed, for at levere. Den 12-cylindrede sugemotor, der nu tager 8.500 o/min, bliver din yndlingskoncert, uanset hvem du er fan af, og drivlinje, styretøj og cockpit er en fest, som du er nødt til skal deltage i, for at få den fulde oplevelse.

Aventador S er en ener. Har du forelsket dig i den, behøver du ikke overveje andre.

Se video fra banedelen præsentationen i Valencia herunder:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...