Lamborghini Urus gul forfra

Salget af Urus overrasker selv Lamborghini-boss

Det er enten eller med Lamborghini Urus. Hårdkogte fans af Lamborghini mener, at den er en skændsel for mærket, men salgstallene siger noget andet

13. marts 2018 af Jesper Kruuse-Jensen
Lamborghini Urus gul fra siden
Går som varmt brød i Rusland og Indien

Det var med en indbygget risiko for devaluering af Lamborghini´s værdi som brand at Urus blev præsenteret. De notorisk upraktiske superbiler fra den italienske producent har ry for at være aldeles kompromisløse med fokus på sport og design, så det var vigtigt for Lamborghini at kunderne tog godt imod den nye praktiske Urus.

Det ser ud til at være lykkedes og nogle af de lande hvor Urus sælger bedst er Rusland og Indien. En forklaring på at det er netop her kunderne køber Urus, kan være at vejnettet i disse lande er i så ringe forfatning, at en traditionel Lamborghini simpelthen er umulig at anvende.

Lamborghini Urus gul bagfra
Urus tiltaler det kvindelige segment

Lamborghini regner med at producere omkring 1.000 eksemplarer af Urus i år og for omkring 70 pct. af køberne, vil det være den første Lamborghini de ejer. Noget tyder på, at Urus er ved at gøre, hvad Cayenne gjorde for Porsche - nemlig at få en større volumen og sælge flere biler. Det kommer i sidste ende biler som Aventador og Huracán til gode, da der ultimativt bliver flere udviklingskroner at gøre godt med.  

Lamborghini forventer at producere 5.000 biler i år, medregnet Hurracan og Aventador, men i 2019 skulle det tal gerne være oppe på 8.000. Ifølge Domenical er dette tal dog grænsen for hvor mange biler de kan producere og fortsat bibeholde ekslusiviteten ved mærket.

Direktør for Lamborghini Stefano Domenicali påpeger en pæn stigning i antallet af kvindelige købere, hvilket er nok så interessant.

Ser man bort fra de praktiske egenskaber har Urus en yderst effektiv V8 biturbo motor, og netop kombinationen af anvendelighed og fart har formentlig bidraget til Urus´s succes.

Stefano Domenicali siger om Urus at: 

”Enten elsker man den, eller også gør man ikke. For dem der ikke kan lide den siger jeg bare, prøv den! Nå de sidder i bilen opdager de noget, de ikke havde forventet”

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...