Næste Lamborghini Aventador kan få V8-motor

Strengere emissionskrav kan gøre livet surt for Lamborghini’s V12-motor, der vil være dyr at gøre mere miljøvenlig. Det kan derfor ende med, at afløseren til Aventador får V8-motor!

6. august 2019 af Mathias Brandt


Siden Audi overtog Lamborghini i 1998 er det gået stærkt for den italienske bilfabrik. 

I 1997 producerede Lamborghini 216 Diablo’er, som var mærkets eneste model. 2018 blev et rekordår, hvor de solgte 4.553 biler i alt - primært drevet af den nye Urus. 

Lamborghini er blevet en god forretning

I år forventes det, at Lamborghini kommer til at bidrage med 15 pct. af Volkswagen Gruppens overskud, men VW’s administrerende direktør, Herbert Diess, vil gerne have Lamborghini til at tjene endnu flere penge. Og ifølge Georg Kacher fra Automobile, sætter det den legendariske V12-motor i fare. Den er ganske enkelt for uøkonomisk, og for dyr at opdatere. 

Verdens emissionskrav bliver skrappere og skrappere og det er derfor nødvendigt, at bilproducenterne investerer i at forbedre deres motor-teknologi, for at kunne følge med udviklingen - det gælder også for Lamborghini’s V12-motor.

Det kræver snart en beslutning

En afløser for Aventador er udskudt flere gange. Seneste melding er, at den kommer i 2024.

Det skyldes dels det tovtrækkeri, der foregår mellem Italien og Tyskland. Audi kan ikke se et økonomisk incitament for at holde liv i V12-motoren. Stod det til tyskerne, ville de i stedet satse på hybrid-teknologi og kombinere det med en nyudviklet V8-turbomotor.

Næste Avendator kan blive en hybrid

Lige nu er planen at udvikle en fælles hybrid-platform til den næste Huracán og afløseren for Aventador. Det vil give god økonomisk mening, men tyskerne mener, at denne manøvre vil ende i en investering på, hold nu fast, seks milliarder kroner! 

Italienerne er dog uenige og mener, at det kan gøres for det halve, altså omkring 3 milliarder kroner. Og ifølge Lamborghini’s beregninger vil det “kun” koste omkring 370 millioner at opdatere V12-motoren, så den lever op til de nye Euro7-krav.

Beslutningen er ikke truffet endnu, men vi håber da, at Italienerne vinder kampen, så vi også i fremtiden kan nyde en 12-cylindret Lamborghini. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...