lamborghini huracan evo spyder

Lamborghini Huracán Evo Spyder på Genève Motor Show 2019

© Newspress

Lamborghini: Nej tak til selvkørende biler

Topchefen for den norditalienske sportsvognsproducent fortæller, at en Lamborghini er lavet for at være sjov at køre. Derfor skal du selv have hænderne på rattet

13. marts 2019 af Mikkel Thomsager

Hvem 

Stefano Domenicali, CEO Automobili Lamborghini 

Hvad 

Lamborghini ruster sig til fremtiden på sin egen måde 

Hvorfor 

Fremtiden byder på nye transporttyper og -måder, men Lamborghini holder fast i de gamle dyder.

Hvordan ruster Lamborghini sig til fremtidens selvkørende biler?

"Generel mobilitet er en ting, supersportsvogne er noget andet. Måske på nær modellen Urus befinder Lamborghinis biler sig i en niche, hvor kunderne ikke efterspørger autonomi. Der vil naturligvis ske en teknisk udvikling, men der vil altid være plads til den produkttype, som Lamborghini producerer," siger Stefano Domenicali til Bil Magasinet.

lamborghini huracan evo spyder

Lamborghini Huracán Evo Spyder

Er der ikke en fare for, at I bliver pålagt teknik, som ikke er en naturlig del af Lamborghinis dna?

"Jeg er sikker på, at biler og bilisme står over for store forandringer de næste ti år. Prøv bare at se ti år tilbage! Det er også muligt, at vi bliver pålagt restriktioner og tekniske forandringer. Når det sker, vil vi forholde os til det og løse opgaven, men jeg ser det ikke som en trussel for vores brand."

Forkert for Lamborghini at overhale udviklingen

Er det risikabelt at vente til eventuelle krav påbyder ændringer?

"For Lamborghini vil det være forkert at overhale udviklingen ved at stille med ny teknik, før markedet efterspørger den. Lamborghini er en del af en større gruppe (VW-gruppen, red.), som giver direkte adgang til ny teknik med kort varsel. Vi er et verdensomspændende brand; I Europa går vi meget op i nogle ting, men i Japan og Kina har de fokus på helt andre ting. Så under alle omstændigheder skal vi forholde os åbent til udviklingen af krav til autonomi."

Stefano Dominicali, CEO Lamborghini Automobili
Stefano Dominicali, CEO Lamborghini Automobili© PR

Så ingen selvkørende Lamborghini'er?

"Man kan vel sige, at vi har lavet vores egen form for selvkørende teknik i den nye Lamborghini Huracan, hvor flere køreprogrammer er udviklet til at forudsige førerens kørestil for at give en mere intens køreoplevelse. Med super-SUV’en Urus kan der komme krav og ønsker fra kunderne, som gør, at vi vil arbejde i den retning, men vi bygger ikke et tog, som vi ikke ved, hvor skal køre hen."

Risikerer I ikke at miste brandværdi ved at holde igen med autonom teknik?

"I fremtiden bliver mobilitet det samme for alle. Så meget desto vigtigere bliver brandværdien, og her har vi godt fat i de unge, som er helt klar over, hvad Lamborghini er, og hvad det står for. De unge er hurtigere til at vælge en stærk brandværdi til, mens ældre kunder skal tænke mere over det."

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...