Lamborghini Huracan EVO
Lamborghini Huracan EVO

Første test: Huracan med mere af det sjove

Før

8. januar 2019 af Mathias Brandt

Byg din egen Huracan EVO

Den nye Lamborghini Huracan EVO er basalt set en Huracan Performante - uden vinge og med ny for- og bagkofanger. 

Lamborghini har givet os mulighed for at drømme ekstra meget. Du kan nemlig selv sidde og sammensætte den perfekte Huracan EVO efter din smag. 

Hop ind på Lamborghini's konfigurator og vælg at fra farver, fælge, interiør og sågar en "Ryger-pakke" hvis du har brug for det. Prøv den her 

Lamborghini Huracan EVO
Lamborghini Huracan EVO

Motoren i Huracan EVO

Den nuværende Lamborghini Huracan yder 610 hk fra en 5,2-liters V10-motor. Den opdaterede Huracan EVO benytter samme V10-motor, men kræfterne er hævet til 640 hk ved 8.000 o/min. Drejningsmomentet er hævet til 600 Nm. Hvis disse tal virker bekendte, så er det fordi, at motoren allerede ligger i den nuværende Huracan Performante. 

Med 640 hk er 0-100 km/t overstået på 2,9 sekunder. Topfarten er 325 km/t. 

Nye køreprogrammer

Lamborghini har udviklet et nyt system, der varetager bilens dynamiske indstillinger, Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI). 

Systemet holder styr på bilens nye firehjulsstyring og et nyt forbedret momentfordelingssystem, der fordeler kræfterne mellem de fire hjul efter behov. 

Systemet analyserer konstant førerens input og vejens tilstand for at forudse, hvordan bilen bedst muligt opfylder førerens behov. Den tager også højde for, hvilket af de tre køreprogrammer, STRADA, SPORT eller CORSA, der er valgt. 

Lamborghini Huracan EVO
Lamborghini Huracan EVO

Opfrisket design

Den nye Lamborghini Huracan EVO kan betegnes som et facelift af den eksisterende model. Her er opfrisket design med mere aggressive for- og bagkofangere, udstødningerne er placeret som i en Huracan Performante, og lygterne har fået nyt lysdesign. 

Hvor Huracan Performante er udstyret med en stor hækvinge for øget downforce, har Huracan EVO fået en langt mindre hækspoiler, der minder om en "ande-rumpe". 

I kabinen er der blevet plads til en ny 8,4" touchskærm, som styrer mange af bilens funktioner. Derudover er her alcantara og læder, ligesom det også er muligt at få flere interiørdele i Lamborghini's karakteristiske støbte kulfiber.  

Lamborghini Huracan EVO
Lamborghini Huracan EVO

Hvornår kommer Lamborghini Huracan EVO til Danmark?

Den nye Lamborghini kan allerede bestilles nu og de første kunder forventes at få leveret bilen i løbet af foråret 2019. Der er endnu ikke offentliggjort danske priser, men prisen uden afgifter i England er rundt regnet 1,4 mio kroner. 

Lamborghini Huracan EVO
Lamborghini Huracan EVO
Lamborghini Huracan EVO
Lamborghini Huracan EVO

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.