© mmm.dk

Lamborghini: Chokerer som altid

Vi anede ikke, hvad de kom med, og havde aldrig gættet på dette: En Aventador uden tag eller forrude

6. marts 2012 af Steen Bachmann

Automobili Lamborghini præsenterer den mest kompromisløse sportsvogn i mærkets historie i Genève.Den ser lige så fantastisk ud i virkeligheden som på billeder, og du kan sammenligne den med en Ariel Atom - med fire gange så mange hestekræfter.

Aventador J demonstrerer bilmærkets formåen i 2012 og har plads til to personer. Den er primært konstrueret i kulfiber og her er hverken kaleche eller forrude, så du skal nok overveje at medbringe en styrthjelm og et par motorbriller. Topfarten er angivet til et pænt stykke over 300 km/t, og da du kører mere end 80 meter i sekundet ved denne hastighed, har du ikke lyst til at få en måge i ansigtet.

Aventador J bygges i ét eksemplar og Lambos boss, dr. Stephan Winkelmann, forklarer, at den skal bevise, at Lamborghini har tænkt sig at bevare sin vildskab uanset hvor mange miljøkrav og andre regulativer, der bliver pålagt bilindustrien. "Lamborghini vil altid få folk til at drømme - også i fremtiden," siger han.

© mmm.dk

© mmm.dk

Aventador J bygger videre på traditionen fra 1970 Jota, der var en letvægts og hardcore-udgave af Miura, der ligeledes kun blev bygget i ét eksemplar. Betegnelsen J stammer fra FIA motorsport organisationen. I dennes "Appendix J" defineres de tekniske specifikationer på racerbiler i forskellige klasser.

Den tekniske basis er Aventador LP 700-4. Motoren er Lamborghinis egen nyudviklede 6,5-liters V12 med 700 hk, men J har modificeret monocoque med to sikkerhedsbøjler bag sæderne. Navigation, klimaanlæg, forrude og tag er fjernet af vægthensyn, og egenvægten er nu 1.575 kg. 

© mmm.dk

Aventador J er 489 cm lang, 203 cm bred og 111 cm høj. Højeste punkt er bakspejlet, der rager op som et periskop, og foran cockpittet er her to vindafvisere som erstatning for en forrude.

Lamborghini bygger kun dette eksemplar, og bilen er helt sædvanligt til salg. Der bliver ikke bygget en ekstra til Lamborghini Museum og der eksisterer ingen prototype - der findes kun denne bil. Prisen er ikke oplyst, men bilen forventes at blive solgt inden udstillingen i Genève lukker.

© mmm.dk

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.